18.11.2008. / 16:36

Autor: Katarina Zorić

Sjećanje na Vukovar

Vijenci i svijeće za poginule branitelje i civile

Podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju, na kojem je do sada pokopano više od 800 ubijenih ili poginulih hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji te civila stradalih u agresiji na Vukovar 1991. godine, vijenac je položio i svijeću zapalio Predsjednik Republike Stjepan Mesić

Državna i druga izaslanstva koja su nazočna obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. godine i 17. obljetnici stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odala su počast ubijenim i poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u agresiji pripadnika bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi.

Podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju, na kojem je do sada pokopano više od 800 ubijenih ili poginulih hrvatskih branitelja, ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji te civila stradalih u agresiji na Vukovar 1991. godine, vijenac je položio i svijeću zapalio Predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Počast ubijenim i poginulim hrvatskim braniteljima i civilima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala su i izaslanstva Hrvatskog sabora koje je predvodio predsjednik Luka Bebić i Vlade na čelu s premijerom Ivom Sanaderom. Vijence su položila i svijeće zapalila i izaslanstva 204. vukovarske brigade, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara i grada Dubrovnika.

Euharistijsko slavlje na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata predvodio je nadbiskup đakovačko-osječki i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić.

"Danas je cijela Hrvatska ovdje u Vukovaru. Svjesni koje značenje ima Vukovar za cijelu Hrvatsku želimo svima dati do znanja da se Vukovar ne zaboravlja i ne smije zaboraviti. Zato u molitvu uključujemo našu domovinu Hrvatsku koja nakon što je stekla samostalnost, izgrađuje svoju budućnost i pripravlja se za ulazak u zajednicu europskih naroda", istaknuo je u propovijedi mons. Srakić.

Dodao je kako je "domovina zemlja na kojoj je tkana naša povijest i stvarana vlastita kultura, koja nas sjedinjuje u jedno nacionalno biće, po njoj se razlikujemo od ostalih naroda po njoj, kao i svi drugi narodi, imamo vlastitu ulogu u povijesti".

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika