21.11.2008. / 09:13

Autor: Katarina Zorić

Prijedlog rezolucije EP-a

Hrvatska završava pregovore 2009.

Ponavlja se uvjet reforme javne uprave i njezine depolitizacije te reforme pravosuđa, a zahtijeva i suzbijanje rasizma i bilo kakvog izazivanja mržnje, što je posljedica ispada na nogometnim utakmicama u Hrvatskoj

Zaključenje pristupnih pregovora Hrvatske i EU tijekom 2009. treba ostati zajednički cilj svih strana uključenih u proces, stoji u izvješću izvjestitelja Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannesa Swobode za 2008., prenio je Jutarnji list.

Swoboda je izvješće izradio kao prijedlog za rezoluciju Europskog parlamenta i u njemu ističe potrebu za učinkovitom borbom protiv korupcije i organiziranog kriminala, podsjećajući na nedavne napade i ubojstva u Hrvatskoj. Traži se nulta tolerancija na svim razinama istrage i procesuiranja slučajeva i provođenje sudskih odluka, uključujući i oduzimanje imovine, ali se istodobno i pozdravlja Vladino poduzimanje mjera protiv korupcije i organiziranog kriminala, piše Jutarnji.

Ponavlja se uvjet reforme javne uprave i njezine depolitizacije te reforme pravosuđa, a zahtijeva i suzbijanje rasizma i bilo kakvog izazivanja mržnje, što je posljedica ispada na nogometnim utakmicama u Hrvatskoj.

Pozdravlja se odluka o privatizaciji brodogradilišta i traži da se proces okonča 2009., uz zahtjev da njihova prodaja bude transparentna i da se spreme mjere za suočavanje sa socijalnim posljedicama restrukturiranja.

Neriješena bilateralna pitanja, prema listu, ne trebaju biti prepreka ulasku RH u EU, ali se u izvješću od hrvatske Vlade i vlada susjednih zemalja traži djelotvorno rješavanje otvorenih pitanja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika