25.11.2008. / 08:52

Autor: Nacionalova redakcija

Stranačke besmislice

SDP-ovci Jurčiću dopustili da samo pet minuta govori o krizi

O političkom lutanju i nedostatku sluha za važne društvene teme unutar SDP-a najbolje govori detalj s posljednje sjednice Glavnog odbora te najveće oporbene stranke, održane 25. listopada.

Tada je Ljubo Jurčić, saborski zastupnik i gospodarski strateg stranke, zamolio predsjednika Glavnog odbora Josipa Leku da mu, umjesto predviđenih pet minuta, odobri deset minuta govora, koje je Jurčić želio iskoristiti kako bi iznio opasnosti od nadolazeće krize te predložio način na koji bi se stranka trebala postaviti u takvoj situaciji.

Jurčićev zahtjev je odbijen, pod izlikom da je za sjednicu predviđena rasprava o aktualnoj situaciji i pripremi za lokalne izbore. Mjesec dana poslije čak je i premijer Ivo Sanader priznao da je Hrvatska u krizi, dok SDP-ovi zastupnici u Saboru žustro raspravljaju o izvanmaterničnoj trudnoći.

Od spomenute sjednice Glavnog odbora pa sve do prošlog tjedna predsjednik SDP-a Zoran Milanović ni jednom nije kontaktirao sa svojim ekonomskim strategom. Stoga ne začuđuje da, unatoč tomu što je hrvatsko gospodarstvo već počelo osjećati posljedice globalne financijske krize, najveća oporbena stranka još nije ponudila nikakvo suvislo rješenje.

Vezane vijesti

EU se nije integrirala kao država

EU se nije integrirala kao država

O mogućnostima izlaska iz aktualne dužničke krize i osnivanju fiskalne unije u eurozoni razgovarali smo s Ljubom Jurčićem, profesorom Ekonomskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika