25.11.2008. / 11:20

Autor: Petra Horvat

Najveće zvijezde American Music Awardsa 2008.

U nedjelju je u Los Angelesu održana American Music Awards, najveća glazbena nagrada nakon Grammyja u Americi.

Pobjednik večeri bio je Chris Brown, kojem su dodijeljene tri nagrade: najcjenjenija nagrada za izvođača godine, za najboljeg pop/rock izvođača, kao i za soul/R'n'B izvođača godine.

Rihhana je iduća zvijezda večeri, a dodijeljene su joj dvije nagrade. Pjevačica se u Los Angelesu pojavila u izazovnoj sadomazo haljini, a nagrađena je u kategoriji najbolje ženske izvođačice u soul i R'n'B kategoriji, za koju je bila favoritkinja, te za najbolju žensku izvođačicu u pop/rock kategoriji.

Alicia Keys, čiji je koncert koji je nedavno održan u zagrebu bio potpuno rasprodan, osvojila je dvije nagrade za album godine, u kategorijama pop/rock i soul/R'n'B. Pjesmu Superwoman izvela je s gostima Queen Latifah i Kathleen Battle.

Album Graduation Kanye West proglašen je najboljim rap/hip-hop albumom godine, a West je proglašen i najboljim muškim izvođačem u istoj kategoriji.

Grupa Daughtry proglašena je grupom godine.

Annie Lennox, koja je osim s grupom Eurythmics ostvarila i uspješnu solo karijeru, dodijeljena je posebna nagrada za dostignuća, a uručio joj je gost večeri Justin Timberlake.

Mariah Carey je proglašena samostalnom umjetnicom s najviše broj jedan hitova svih vremena.

Na American Music Awardsu nagrada se dodijeljuje u devet kategorija, od popa i rocka, rapa i hip-hopa do latinoameričke glazbe.

Fotogalerija

  • Rihanna
  • Rihanna tijekom nastupa
  • Chris Brown je osvojio tri nagrade
  • Chris Brown
  • Alicia Keys
  • Mariah Carey
  • Grupa Daughtry
  • Annie Lennox

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika