25.11.2008. / 12:13

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

Bivši ministar turizma tuži državu

'Nakon svega što sam prošao, najvjerojatnije ću tražiti dva milijuna kuna odštete', rekao je Herak

Ivan herak, bivši ministar turizma, najavio je tužbu protiv države zbog oslobađajuće presude u procesu u kojem je bio optužen za zloporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju. Heraka je sud teretio za bespravno prisvajanje 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Spor je trajao devt godina, a Herak je najavio da će nakon oslobađajuće presude od države zatražiti odštetu. "Učinit ću ono od čega je čini se strahovalo Državno odvjetništvo, svjesno da gubi predmet", rekao je Herak koji namjerava angažirati odvjetnika Čedu Prodanovića.

Tijekom suđenja, Herak je promijenio nekoliko odvjetnika, među kojima su bili Prodanović, Rajko Branković, Predrag Jošanović i Ivan Hrvatin.

Herak je nakon oslobađajuće presude kazao da mu je dokazivanje nevinosti bilo važno zbog obitelji. "Nakon svega što sam prošao, najvjerojatnije ću tražiti dva milijuna kuna odštete", rekao je. Također, otkrio je da novac od oštete namjerava donirati za školovanje pravnika.

Vezane vijesti

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

Hrvatsko društvo skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava tvrdi kako su obeštetili 53 diskriminirane tvrtke isplativši im milijun kuna, no… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika