26.11.2008. / 17:24

Autor: Petra Horvat

sukob oko parkinga u Osijeku

Vrdoljak zaprijetio napuštanjem koalicije

Iako je studija isplativosti pokazala da je za Osijek unosnije poštivati dosadašnji ugovor s tvrtkom Elektromodul, Vrdoljak inzistira da koncesija bude dodijeljena gradskoj tvrtci

Predsjednik osječkog HNS-a i dogradonačelnik zadužen za gospodarstvo Ivan Vrdoljak danas je zaprijetio napuštanjem koalicije ukoliko se naplata i održavanje parkiranja ne prebaci s tvrtke Elektromodul, na državnu tvrtku Osječki promet i gospodarstvo.

"Iz koalicije ću izaći, ali u roku koji će odgovarati meni, a ne HSP-u", rekao je Vrdoljak danas nakon sjednice osječkog Gradskog poglavarstva na kojoj se raspravljalo o studiji isplativosti prekidanja koncesijskog ugovora za naplatu parkiranja.

Prijedlog za prebacivanjem parkinga u gradsku tvrtku na temelju studije nije prošao. Za prekidanje koncesije Elektromodulu glasao je, osim Vdoljaka, njegov partner iz predizborne koalicije, predsjednik osječkog HSU-a Ivan Jakobljević.

Tvrtka Elektromodul redovno plaća svoje obaveze, među prvima je uveo sustav plaćanja parkinga SMS-om, a radnici ikorisnici su zadovoljni. Vrdoljak svoj izbor pravda argumentom da bi prebacivanjem usluga održavanja i naplate parkinga na gradsku tvrtku, to poslovanje bilo korisnije za Osijek.

Pozvao se i na studiju isplativosti koju je za OTG provela revizorska kuća Nexia Revizija koju je na današnjoj sjednici predstavio direktor OTG-a Tomislav Šerić.

Prema rezultatima studije, grad je na većem dobitku ako ostane u koncesijskom ugovoru s Elektromodulom. Na studiju je prigovor imao HSP-ov član poglavarstva zadužen za financije Davor Lamza, koji je studiju ocijenio neozbiljnom. "Studija je neozbiljna i ne poštuje načela struke", rekao je Lamza.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika