26.11.2008. / 19:31

Autor: Petra Horvat

Pregovori

Vlada i sindikati bez dogovora o plaćama

Jadranka Kosor je protuprijedloge sindikata ocijenila nerealnima, no nije željela prejudicirati odluku Vlade o tome hoće li biti otkazan sporazum i kolektivni ugovori kako bi ostvarila proračun bez deficita

Na današnjem sastanku Vlade i 15 sindikata javnih državnih službi nije postignut nikakav dogovor po pitanju zamrzavanja plaća koje je predložila Vlada, a konačan odgovor Vlade na sindikalne protuprijedloge najavljen je za ponedjeljak.

Prema riječima potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, Vlada će sindikatima dati odgovor nakon što napravi izračune i projekcije njihovih prijedloga. Vlada je predlagala da se zbog financijske krize plaće zamrznu na šest mjeseci, te da od 1. srpnja porastu za tri posto, no sindikalci su odbili takav prijedlog.

Jadranka Kosor je protuprijedloge sindikata ocijenila nerealnima, no nije željela prejudicirati odluku Vlade o tome hoće li biti otkazan sporazum i kolektivni ugovori kako bi ostvarila proračun bez deficita.

Iako su sindikati ponudili protuprijedloge koji se razlikuju, dopredsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić je rekao da će se "sindikati bez problema međusobno dogovoriti nakon što se Vlada očituje".

Pregovori o plaćama

Lovrinčević: Zamrzavanje plaća jedina je opcija

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika