27.11.2008. / 10:01

Autor: Petra Horvat

Demantij članka iz The Washington Timesa

Kolinda Grabar Kitarović: 'Hrvatska nije u kaosu'

Veleposlanica je kazala da je Hrvatska stabilna demokracija, a Sanader reformist

Kolinda Grabar Kitarović, hrvatska veleposlanica u SAD-u, jučer je u dnevnom listu The Washington Times odgovorila na članak "Hrvatska u kaosu" koji je u tom listu objavio kolumnist Jeffrey Kuhner 9. listopada.

U spomenutom članku Kuhner je optužio premijera Sanadera da sa svojim suradnicima provodi pljačku velikih razmjera te da je zbog toga neučinkovita borba protiv mafije u Hrvatskoj.

Hrvatska veleposlanica je uputila pismo uredniku lista u kojem demantira Kuhnerov članak. "Hrvatska je stabilna demokracija i tržišna ekonomija sa stabilnim institucijama, daleko odmakla na putu u članstvo NATO-a i Europske unije", istaknula je veleposlanica u pismu uredniku The Washington Times-a.

Za premijera Ivu Sanadera jekazala da je "široko poznat i poštovan kao reformist" koji je pokazao odlučnost u ostvarivanju nacionalnih ciljeva članstva u EU i NATO-u.

Kako je veleposlanica naglasila u demantiju "hrvatska Vlada je poduzela odlučne mjere u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala". Kao primjer je navela uhićenja nekoliko osumnjičenika za ubojstvo Ive Pukanića. Kolinda Grabar Kitarović je napomenula da je premijer 'inicirao tu novu politiku'.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika