28.11.2008. / 10:11

 

Pula

Zagorec i Petrač u istom zatvoru

Zagorec će svjedočiti na suđenju Šehiću, kojeg pravosudne vlasti terete za krađu 15 tisuća dolara iz blagajne Zračne luke Pula na putu prema Nigeriji 1995. godine

Umirovljeni general Vladimir Zagorec prebačen je jutros  u pulski zatvor jer bi se danas na Županijskom sudu u Puli trebao pojaviti kao svjedok na suđenju bivšem direktoru pulske Zračne luke Aldu Šehiću. U istom je zatvoru i Hrvoje Petrač, koji je iz Lepoglave prebačen nakon što se dogodio atentat na Ivu Pukanića, zbog sigurnosnih razloga. Upravo je Petrač svojim svjedočenjem o Zagorčevoj krađi dragulja vrijednih pet milijuna američkih dolara, pokrenuo cijelokupni pravosudni proces protiv umirovljenog generala.

Prema pisanju Regional Expressa, Zagorčevom dolasku prethodilo je 'čišćenje' parkinga u bližoj okolini pulskog zatvora, pa je policija uz pomoć pauka odnijela nekoliko 'sumnjivih' automobila. Zagorec će svjedočiti na suđenju Šehiću, kojeg pravosudne vlasti terete za krađu 15 tisuća dolara iz blagajne Zračne luke Pula na putu prema Nigeriji 1995. godine.

Prema Nigeriji, Šehić se navodno uputio zbog nabave uređaja za utovar velikih tereta za pulsku Zračnu luku. Šehić međutim ističe kako je zapravo išao u nabavu oružja, i to po osobnom nalogu bivšeg ministra Gojka Šuška, a novac mu je zatrebao jer je tamo pokraden. Zagorec će se na ročištu pojaviti kao ključni svjedok obrane, jer bi prema njihovim navodima trebao potvrditi kako je akcija nabave oružja u Nigeriji zapravo postojala, te da Šehić nije ukrao taj novac.

Vezane vijesti

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Petrač i Mateković Zagorcu moraju vratiti 750.000 eura

Hrvoje Petrač i Ivan Mateković, pravomoćno osuđeni zbog otmice sina bivšeg generala i pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca, moraju Zagorcu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika