29.11.2008. / 13:30

Autor: Petra Horvat

Ubojstvo Adriana Čupića

Policija traži produljenje pritvora Karloviću

Karlović je jučer uhićen nakon policijske potrage koja je trajalo skoro mjesec dana, od 30. listopada kada je u naselju Savica, u bijelom Land Roveru pronađeno mrtvo tijelo Adriana Čupića s prostrijelnom ranom na glavi

Policijska uprava zagrebačka danas je izvijestila da je od Županijskog suda zatražila dodatna 24 sata za daljnju kriminalističku obradu nad Vilimom Karlovićem koji je jučer uhićen zbog osnovane sumnje za ubojstvo Adriana Čupića.

Uhićen bjegunac Vilim KarlovićVilim Karlović, odbjegli kum ubijenog Adriana Čupića, uhićen je 10 dana nakon objave policijske tjeralice za njim, zbog sumnje da je umješan u ubojstvo Adriana Čupića.

"Osumnjičeni je uhićen zbog osnovane sumnje da se dovodi u svezu u s tim kaznenim djelom, ali da bismo to mogli potvrditi moramo završiti kriminalističku obradu", izjavila je poslijepodne glasnogovornica policije Aleksandra Ljuba. Prema nekim nagađanjima, Čupić je ubijen zbog duga od 130 tisuća eura.

Zagrebačka policija uhitila je 38-godišnjeg Karlovića  u 13.45 u obiteljskoj kući u Livadarskom odvojku na području Maksimira, nakon čega je odveden u službene prostorije gdje će nad njim biti provedena kriminalistička obrada. U uhićenju su sudjelovale specijalne policijske snage, a Karlović nije pružao otpor.

Susjedi tvrde da nikada ranije nisu vidjeli Karlovića, vjenčanog kuma ubijenog zaštitara Čupića. Također, tvrde da je policija iz kuće uhićenika zaplijenila oružje.

Hrvatska policija je tražila Karlovića još od 30. listopada kada je u naselju Savica, u bijelom Land Roveru pronađeno mrtvo tijelo Adriana Čupića s prostrijelnom ranom na glavi. Automobil zagrebačke registracije bio je još upaljen kada je policija stigla namjesto zločina. Karlović je prije uhićenja zadnji put viđen noć prije ubojstva, a njegova je majka tvrdila da je bio na službenom putu.

Uhićenik je član borilačkog tima Stipe Božića, zadužen za organizaciju mečeva. Također, ostvario je zapažen sportski uspjeh u full kontaktu, kojeg trenira još od djetinjstva. Tijekom rata je bio pripadnik Tigrova, a nakon pada Vukovara završio je u logoru Srijemska Mitrovica, no oslobođen je razmjenom.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika