01.12.2008. / 13:23

Autor: Hrvoje Šimičević

Sporno privođenje

Milanović: Slučaj Facebook je napad na slobodu izražavanja

Prema Milanovićevom mišljenju, ovaj slučaj reprezentativno pokazuje kako u državnim tijelima još postoji vidljiva autocenzura, odnosno strah od eventualnih kazni, koje bi mogle uslijediti ukoliko ne reagiraju

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je danas vezano uz privođenje predsjednika dubrovačkog Foruma mladih Nikše Klečaka kako sporna fotomontaža premijera Sanadera u nacističkoj uniformi nema veze s veličanjem fašizma.

Međutim, iako nije zabranjeno, to je neukusno i nepotrebno, istaknuo je Milanović, pozvavši građane da se ne služe takvim fotomontažama. "To što je Klečak član SDP-a, meni u ovom trenutku nije bitno", kazao je Milanović, dodavši kako se u ovom slučaju ponajprije radi o kršenju ustavnog prava na izražavanje.

"Očekujem od premijera da kaže što misli, smatra li to normalnim načinom rada represivnog aparata ili jednom greškom i opasnim presedanom koji se ne smije ponoviti. To nije zaštita demokracije nego napad na slobodu izražavanja i kršenje Ustava, tj. članka 38 koji jamči pravo na slobodu mišljenja i izražavanja", izjavio je Milanović na konferenciji za novinare. Prema Milanovićevom mišljenju, ovaj slučaj reprezentativno pokazuje kako u državnim tijelima još postoji vidljiva autocenzura, odnosno strah od eventualnih kazni, koje bi mogle uslijediti ukoliko ne dođe do ovakve reakcije.

"Dobronamjeran čovjek dobro razlikuje satiru od stvarne namjere za veličanjem nečeg lošeg. Pozivam premijera Sanadera da se izjasni o tom slučaju. SDP smatra da je riječ o ozbiljnom presedanu koji se nije smio dogoditi", istaknuo je Milanović.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika