05.12.2008. / 14:41

Autor: Marko Biočina

Bandić o glasilu Grada Zagreba

Da osnujem radio ili TV novinari bi me objesili

Gradonačelnik je istaknuo da drugi hrvatski gradovi i županije imaju čak vlastite radio i TV postaje, a nitko ih ne proziva zbog toga

Na četiri broja novine ZAGREB.HR, glasila Grada Zagreba, bit će potrošeno gotovo 2, 8 milijuna kuna. Ovaj iznos popola financiraju Grad Zagreb i Zagrebački holding, a odnosi na četiri broja koja će izaći do kraja ove godine.

Iako je u početku najavljivano da će na izdavanje ovih novina u idućoj godini biti potrošeno oko 10 milijuna kuna, a na današnjoj sjednici tajnik Gradskog poglavarstva Vidoje Bulum rekao je da je taj iznos povećan na 15 milijuna kuna. I ovaj će iznos zajednički financirati Grad i Holding.

Novine su dvotjednik i svaki broj izlazi u 400 000 primjeraka, a za građane Zagreba su besplatne. Za Zagreb novine izdaje podružnica Holdinga AGM u suradnji sa tvrtkom Medijska mreža.

"Ugasili smo Komunalni vjesnik i 1,3 milijuna kuna koje ćemo ove godine potrošiti na ZAGREB.HR su novci preusmjereni od tamo. Ponosan sam na ove novine i ovakav način informiranja građana. Ovaj projekt dobit će puni smisao i izričaj za šest do osam mjeseci ili godinu dana. Što se tiče iznosa koji će biti potrošen iduće godine vjerujem da su se moji suradnici pri odabiru vodili manirom dobrog gospodara", o financiranju ZAGREB.HR-a rekao je gradonačelnik Bandić.

Također, Bandić je istaknuo da drugi hrvatski gradovi i županije imaju čak vlastite radio i TV postaje, a nitko ih ne proziva zbog toga. "Da ja samo pokušam tako nešto novinari bi me objesili", smatra Bandić. 

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika