08.12.2008. / 09:02

Autor: Marko Biočina

Povrijeđen ugled

Hebrang će tužiti korisnike Facebooka

Hebrang je rekao kako nije siguran je li tužba uopće moguća, ali kako se osjeća uvrijeđenim sintagmom "bando lopovska", objavljenom na Facebooku

Predsjednik saborskog kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang najavio je kako razmišlja o tužbi protiv korisnika internetskog servisa Facebook i to onih koji su pokrenuli grupu pod nazivom "Stegnite vi svoj remen bando lopovska". Naime, Hebrang tvrdi kako ga je sintagma "bando lopovska" uvrijedila, jer podrazumijeva da su svi političari lopovi, a on se takvim ne smatra.

Kako piše Jutarnji list, Hebrang još uvijek nije definitivno odlučio hoće li podnijeti tužbu,. ali volio bi kad bi mu se pridružili i ostali kolege: "Mi političari mogli bismo podnijeti kolektivnu tužbu. Unučica me neki dan pitala jesam li lopov? Jesam li lopov zato što toliko radim? I što da joj odgovorim? Nedopustivo je da se na taj način vrijeđa cijela jedna profesija i da osoba koja je osmislila takve uvrede ne preuzme nikakvu odgovornost".

Hebrang je još rekao kako se oko cijelog slučaja još nije konzultirao s pravnicima, te kako nije siguran je li tužba uopće moguća, ali kako se osjeća uvrijeđenim.

"Susjed me neki dan pitao: "Lopove kako si?". Bilo je to u šali, ali nitko to nije opovrgnuo, pa je uvreda ostala neopovrgnuta", rekao je Hebrang.

Njegovu inicijativu o podizanju tužbe podržali su stranački kolege Josip Đakić i Stjepan Fiolić, dok je većina ostalih anketiranih odbila takvu ideju. Najoštriji je bio SDP-ovac Slavko Linić koji je ustvrdio kako Hebrang nije ništa naučio: "U mojoj i Hebrangovoj glavi nema ništa slično. Ljudi imaju pravo izražavati svoje mišljenje".

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika