09.12.2008. / 08:58

 

Incident na Markovu trgu

Vozač yuga tražio status ratnog invalida

Kralj je bivši branitelj koji je jedno vrijeme proveo na liječenju u psihijatrijskoj bolnici u Vrapču zbog PTSP-a. Ministarstvo branitelja mu navodno u nekoliko navrata nije odobrilo status, jer je zahtjev podnio dvije godine prekasno

Tomislav Kralj, vozač koji se automobilom jučer zabio u glavna vrata Sabora na Markovom trgu, želio je tim činom ukazati na svoju socijalnu situaciju, odnosno pokušati ostvariti status ratnog vojnog invalida.

Naime, Kralj je bivši branitelj koji je jedno vrijeme proveo na liječenju u psihijatrijskoj bolnici u Vrapču zbog PTSP-a. Ministarstvo branitelja mu navodno u nekoliko navrata nije odobrilo status, jer je zahtjev podnio dvije godine prekasno.

Kralj je pokrenuo Upravni spor protiv resornog Ministarstva, nakon čega mu je prije godinu dana ukinuta i pomoć od 763,18 kuna koju je do tada imao. Potom je tužio i Republiku Hrvatsku, tražeći odštetu za duševne boli od 500.000 kuna. Tijekom ove godine Kralj je uspostavio dogovor s Ministarstvom branitelja, koji ga je obvezivao, ukoliko želi daljnje priznavanje prava, da se mora prijaviti na lječenje u psihijatrijskoj bolnici.

Taj je dogovor trajao jednu noć, da bi Kralj potom otišao iz bolnice u Vrapču. “Prema stručnom mišljenju u slučaju Roberta Kralja može se pretpostaviti da je riječ o znatno ozbiljnijim psihičkim problemima nego što je posttraumatski stresni poremećaj”, navodi se u pripćenju Ministarstva. 

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika