12.12.2008. / 09:12

Autor: Katarina Zorić

Slovenska prijetnja

Hrvatskoj crveno svjetlo ako ne ispuni uvjete

"Slovenije je predložila kompleksan i vrlo zahtjevan pravni tekst s uvjetima za rješenje problema prejudiciranja granice", rekao je Pahor

Slovenska diplomacija ima jasne upute da Hrvatskoj upali "crveno svjetlo" ako ne ispuni uvjete iz slovenskog prijedloga da u pristupnim pregovorima s Europskom unijom neće prejudicirati granicu, izjavio je sinoć slovenski premijer Borut Pahor, na margini sastanka šefova vlada članica Europske unije.

"Slovenije je predložila kompleksan i vrlo zahtjevan pravni tekst s uvjetima za rješenje problema prejudiciranja granice", rekao je Pahor. Dodao je da Slovenija ne bi imala razloga blokirati hrvatske pristupne pregovore ako Hrvatska taj tekst dobije od Francuskog predsjedništva i onda ga pismeno potvrdi.

U suprotnom će, rekao je Pahor novinarima u Bruxellesu, Slovenija na pristupnoj konferenciji Hrvatskoj upaliti "crveno svjetlo", odnosno blokirati otvaranje i zatvaranje onih pregovaračkih poglavlja koja su "kontaminirana" prejudiciranjem granice.

Kako su javili slovenski mediji, Pahor je reagirao na izjavu hrvatskog premijera Ive Sanadera da bi Hrvatska već danas bila spremna potpisati prijedlog francuskog predsjedništva o rješenju tog zapleta na koji Slovenija nije pristala nego je na to uložila svoj prijedlog.

Pahor je rekao da je zahvalan francuskom predsjedništvu što "razumije slovenski interes".

"Francusko predsjedništvo EU-a u ime 27 država, a među njima i Slovenije, pokušava s tom državom postići dogovor koji bi omogućio uklanjanje prepreka s njena puta u EU", rekao je Pahor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika