13.12.2008. / 15:09

Autor: Nacionalova redakcija

Tema: pirati

Sanader u utorak predsjedava sjednicom Vijeća sigurnosti

Sanader bi se tijekom boravka u New Yorku trebao sastati sa vodećim svjetskim dužnosnicima, a najavljen je i bilateralni susret sa glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom

Predsjednik Vlade Ivo Sanader u utorak će predsjedati sjednicom Vijeća UN-a na kojoj će se raspravljati o borbi protiv piratstva u Somaliji, kao i o drugim temama.

Temu o piratstvu je predložio SAD, pa se očekuje da će na sjednici nazočiti američa državna tajnica Condoleezza Rice, te veći broj ministara vanjskih poslova i drugih visokih dužnosnika zemalja članica Vijeća.

Kako prenose agencije, Sanader bi se tijekom boravka u New Yorku trebao sastati sa vodećim svjetskim dužnosnicima, a najavljen je i bilateralni susret sa glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom.

Podsjetimo, proteklog je tjedna hrvatski predsjednik Stjepan Mesić predsjedao tematskom raspravom Vijeća sigurnosti UN-a, posvećenoj prijetnji koju za međunarodni mir i sigurnost predstavlja globalni terorizam.

Tijekom tematske rasprave u utorak Mesić se u svom govoru zauzeo za jačanje globalne solidarnosti, povjerenja i univerzalnosti u borbi protiv globalnog terorizma, uz okretanje dubljim uzrocima terorizma i davanje središnje uloge UN-u u toj borbi. Hrvatska ovaj mjesec predsjedava Vijećem sigurnosti UN-a.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika