13.12.2008. / 16:30

 

Napeto stanje

Ruska vojska ponovno zauzela selo na granici s Gruzijom

Ruski vojnici ponovno su u subotu zauzeli sporno gruzijsko selo u blizini odmetnute pokrajine Južne Osetije koje su napustili dan ranije.

Gruzijska policija objavila je da je između 500 i 600 ruskih vojnika ušlo u selo Perevi koje se nalazi uz granicu s Južnom Osetijom. Ruske snage povukle su se u kolovozu iz tampon zone uz tu pokrajinu nakon petodnevnog rata s gruzijskim snagama, no zadržale su vojnike u Pereviju koji se nalazi s gruzijske strane granice.

Ruski vojnici povukli su se u petak, nakon čega je u selo ušla gruzijska policija, ali su se Rusi vratili pod okriljem noći. Gruzija se protivila ruskoj vojnoj nazočnosti u Pereviju smatrajući je kršenjem primirja postignutog pod pokroviteljstvom EU-a nakon petodnevnog rata kada je Rusija intervenirala na teritoriju te bivše sovjetske republike kako bi zaustavila gruzijski napad na prorusku Južnu Osetiju. (H)

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika