16.12.2008. / 12:03

 

Irak

Pretučen novinar koji je Busha gađao cipelama

Novinar je u rukama iračkih službi sigurnosti, a slomljeni su mu ruka i rebra, te ozlijeđeni oko i noga

Iračkom novinaru koji je bacio cipele na američkog predsjednika Georgea W. Busha slomljene su ruka i rebra i ozlijeđeno oko i noga, rekao je u utorak njegov brat. "Prema informacijama agenata sigurnosti Muntazera al-Zaidija Iračani drže u 'zelenoj zoni', a istukle su ga iračke službe sigurnosti", rekao je njegov brat Durgham (32).

"Slomljeni su mu ruka i rebra te ozlijeđeni oko i noga", rekao je ne navodeći kada su mu nanesene ozljede. Drže ga službe Mufaka al-Roubaiea, iračkog savjetnika za državnu sigurnost, rekao je Durgham. Na konferenciji za novinare u nedjelju navečer je Muntazer al-Zaidi, novinar televizije al-Bagdadia bacio cipele na američkog predsjednika Busha i vrijeđao ga. Iračke službe sigurnosti odmah su ga uhitile.

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez ocijenio je jako hrabrim potez tog iračkog novinara. Chavez, koji sam ne bira uvrede kada govori o svom američkom kolegi, rekao je kako mu je ipak drago što cipele nisu pogodile metu.

Iskrenost njegovih riječi možda dovodi u pitanje široki osmjeh kojim je komentirao cijeli događaj, kao i činjenica da je snimka s tiskovne konferencije u Bagdadu i Bushovo vješto izbjegavanje letećih cipela javno prikazana na sjednici Chavezove vlade.

"Dobro je što ga nije pogodio. Ne potičem bacanje cipela ni na koga, ali stvarno, kakva je to hrabrost!", rekao je Chavez. Chavez je dosad Busha gađao samo verbalno, nazivajući ga "magarcem", "pijandurom" i "sotonom". (Hina)

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika