17.12.2008. / 17:22

 

Reakcija Jorasovih istomišljenika

Ljubljana: zahtjevi za opozivom u povjerenstvu za arbitražu

"Pahor puno odlučnije brani slovenske interese od prijašnjih vlada", rekao je Podobnik te dodao da bi trebalo opozvati predsjednika slovenskog dijela mješovitog povjerenstva za pripremu arbitraže Mihu Pogačnika

Bivši predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS) i predsjednik udruge "Zavod 25. lipnja 1991." Marjan PodobnikBivši predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS) i predsjednik udruge "Zavod 25. lipnja 1991." Marjan PodobnikBivši predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS) i predsjednik udruge "Zavod 25. lipnja 1991." Marjan Podobnik pohvalio je u srijedu odluku premijera Boruta Pahora da se Hrvatskoj ne dopusti otvaranje i zatvaranje ukupno 11 poglavlja u pristupnim pregovorima s EU-om, a predložio je i opoziv predsjednika slovenskog dijela slovensko-hrvatskog povjerenstva za arbitražu, priopćeno je iz te udruge potpredsjednik koje je tzv. borac za južnu granicu Joško Joras.

"Pahor puno odlučnije brani slovenske interese od prijašnjih vlada", rekao je Podobnik te dodao da bi trebalo opozvati predsjednika slovenskog dijela mješovitog povjerenstva za pripremu arbitraže Mihu Pogačnika.

Podobnik tvrdi da je njegovoj udruzi Pogačnik priznao kako bi predmetom arbitraže mogli biti teritoriji i more koji su "neprijeporno slovenski". Zato je Podobnik predložio da se za slovenskog člana povjerenstva imenuje povjesničarka Duša Krnel-Umek iz Slovenske pučke stranke.

"Pahorova Vlada djeluje odlučno i nadamo se da će početi štititi naše more i kopno po slovu Ustava", rekao je Podobnik, a prenose slovenski mediji.

"Predlažem da Slovenija ne ratificira protokol o ulasku Hrvatske u NATO sve dok Hrvatska ne prekine okupaciju dijela teritorija jedne od zemalja članica Saveza", rekao je Podobnik, a prenijela Slovenska tiskovna agencija STA. (Hina)

Vezane vijesti

Zbog 'redikula u funkciji drugih' 2000 eura kazne

Zbog 'redikula u funkciji drugih' 2000 eura kazne

Bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića slovenski sud u Kopru pravnomoćnom je presudom osudio na plaćanje odštete od 2000 eura Jošku Jorasu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika