18.12.2008. / 13:03

Autor: Nacionalova redakcija

Mesić: Slovenija je problem Bruxellesa a ne Hrvatske

Predsjednik Republike Stjepan Mesić smatra da će slovenska blokada hrvatskih pregovora s EU imati posljedice na gospodarske i druge odnose Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Ali, opetovao je da to više nije problem Zagreba već Bruxellesa

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas da odnosi Republike Hrvatske s Republikom Slovenijom više nisu problem Hrvatske, već Europske unije (EU), odnosno Bruxellesa.
"Ljubljana više nije problem Zagreba, već Bruxellesa", rekao je predsjednik Mesić, koji smatra da će ta blokada imati posljedice na gospodarske i druge odnose Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Ali, opetovao je da to više nije problem Zagreba već Bruxellesa.
Mesić to je izjavio na molbu novinara da prokomentira najavljenu slovensku blokadu nastavka pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom uoči sudjelovanja na okruglom stolu "Antifašistička Hrvatska (1941.-1945.) u osnovnoškolskim i srednjoškolskim udžbenicima povijesti".

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika