18.12.2008. / 13:27

Autor: Hrvoje Šimičević

Bandić smjenio Slobodana Ljubičića Kikaša

Bandić je najavljujući smjenu svog donedavnog najbližeg suradnika, te bivšeg predsjednika Uprave zagrebačkog Holdinga, kazao kako to radi mimo svoje volje, optuživši pritom medije da su opravo oni tomu najviše doprinjeli

Zagrebački gradonačelnik na današnjoj je sjednici zagrebačke Gradske skupštine smijenio Slobodana Ljubičića, koji je bio zadužen za imovinsko-pravne poslove u Zagrebu, piše Večernji list. Bandić je najavljujući smjenu svog donedavnog najbližeg suradnika, te bivšeg predsjednika Uprave zagrebačkog Holdinga, kazao kako to radi mimo svoje volje, optuživši pritom medije da su opravo oni tomu najviše doprinjeli.
"Zbog medijske buke koja se digla oko mutnih poslova u Zagrebačkim cestama, ja sam primoran mimo svoje volje ovo učiniti. Medijsku harangu koja traje već mjesecima morao sam prekinuti", rekao je Bandić, ističući pritom kako do sada istražitelji i pravosudna tijela nisu pronašli nikakve protuzakonite radnje, a za koje bi se eventualno moglo teretiti Ljubičića. Podsjetimo, Ljubičić je istupio s mjesta predsjednika Uprave Holdinga prije tri mjeseca, nakon niza medijskih napisa o mutnim poslovima oko gradske imovine, koji su u pojedinim slučajevima uključivali i njegovo ime.

Ako želi biti gradonačelnik, Bandić mora smijeniti Ljubičića

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo u rujnu je podiglo optužnicu Ljubičića i savjetnika u Holdingu Stipe Ćorića, a teretilo ih se za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu Holdinga. Ljubičić je tada zatražio vlastitu smjenu, ističući u pismu Bandiću da ga se makne sa svih funkcija, dok se ne okonča istražni postupak u slučaju Zagrebačkih cesta. Ljubičića se teretilo da je zlouporabio svoj položaj i ovlasti kada je službeni auto dao na korištenje tadašnjem tehničkom direktoru Zagrebačkih cesta Stipi Ćoriću, iako pravilnik Zagrebačkog holdinga to nije dopuštao.
No, paradoksalno, cjelokupna situacija kulminirala je skandalom oko poruka koje su objavljene na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga, sa anonimnom prijavom protiv Igora Rađenovića, koji je brutalno pretučen u svibnju ove godine. Tijekom policijske istrage o Rađenovićevom slučaju, pojavile su se čak i informacije, prema kojima je jedan od uhićenih izvršitelja imenovao Ljubičića kao izvršitelja. Bandić je nakon toga bio primoran maknuti Ljubičića sa vjerojatno najmoćnije pozicije u Zagrebu, jer je na tomu inzistirao šef SDP-a Zoran Milanović. Današnjom smjenom, okončan je (barem) formalni utjecaj Slobodana Ljubičića na rad zagrebačkog holdinga; skupine gradskih trgovačkih društava i ustanova, koje su 2006. godine spojene u jednu tvrtku upravo na njegovu inicijativu.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika