19.12.2008. / 16:41

Autor: Branimir Lozej

Super G u Val Gardeni

Topao vjetar omogućio skijašima s niskim startnim brojevima visoka mjesta

Hrvatski sijaši, Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, nisu uspijeli osvojiti bodove u Super G-u, a pobijedio je talijanski skijaš Heel Werner koji je startao drugi

Ivica Kostelić nije uspio osvojiti bodove u utrci Super G-a u talijanskoj Val GardeniIvica Kostelić nije uspio osvojiti bodove u utrci Super G-a u talijanskoj Val GardeniHrvatski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim nisu uspijeli osvojiti bodove u utrci Super G-a u talijanskom skijalištu Val Gardeni. Naime, Kostelić je završio na 44. mjestu, dok je Zrnčić-Dim bio tek 59. Publika u Val Gardeni bila je oduševljena pobijedom njihovog skijaša Heela Wernera.
Do pobijede je došao jer je imao vrlo nizak startni broj dva, a nakon što su se nekolicina skijaša spustila počeo je puhati topao vjetar koji je usporio stazu. Tako je ovaj 26-godišnji Talijan ostvario svoju prvu pobijedu karijere u Super G-u. Drugo je mjesto zauzeo Švicarac Didier Defago, dok je treći bio Petrik Jaerbyn.
Aksel Lund Svindal, koji je trenutno vodeći u ukupnom poretku skijaša, Super G u Val Gardeni završio je na 28. mjestu. Ovaj je Norvežanin u posljednjem Super G-u u američkom Beaver Creeku ostvario svoju prvu ovosezonsku pobijedu u ovoj disciplini. Tako je prema norveškim medijima bio najveći favorit u Val Gardeni.

Vezane vijesti

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Myhrer "ukrao" Kosteliću slalomski globus

Andre Myhrer, 29-godišnji švedski skijaš, osvojio je mali Kristalni globus u slalomu ove sezone Svjetskog kupa. U posljednjoj utrci godine doslovno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika