20.12.2008. / 19:10

Autor: Tena Džodan

Medicina u službi ljepote - Pomladite se preko noći

Da biste se trajno pomladili, poljepšali izgled kože, zauvijek riješili celulita ili suvišnih dlačica, više ne morate ići u ordinaciju estetskog kirurga. Puno tretmana koji su nekoć bili rezervirani za operacijsku salu, a gotovo su jamčili bolan i dugotrajan oporavak, sada su premješteni u dermatološku ordinaciju, a rezultat je odmah vidljiv.

Oprorakav je kratak, a rezultat odmah vidljiviOprorakav je kratak, a rezultat odmah vidljiviPremda industrija ljepote nameće sve veće standarde prema kojima je gotovo "zabranjeno" imati bore, celulit ili koji kilogram viška, estetska je medicina drastično napredovala i uvela nekoliko revolucionarnih naprava! I, pritom ne mislimo na estetsku kirurgiju nego na dermatologiju. U dermatološkim ambulatama danas je moguće obaviti mnoge zahvate za koje je nekoć bilo potrebno ići "pod nož". Dakako, sve je moguće zahvaljujući razvoju moderne tehnologije.
Stoga se jedna od najboljih prijateljica svake žene 21. stoljeća zove laser! Laser je inače anakronim od Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation ili na hrvatski Pojačanje svjetlosti pomoću stimulirane emisije zračenja. Na tržištu ih ima mnogo pa ćemo navesti samo one koji su zadnji hit, a koje su nam preporučili specijalizirani dermatolozi.
E- max laser dolazi s više raznih aplikatora pa tako njime možete skidati neželjene dlačice, zaglađivati bore, zatezati kožu, rješavati se ispucalih kapilara ili raditi foto aging.
Ono što ge razlikuje od drugih lasera i čini ga boljim je to što emitira tri vrste energije. Optičku kao i klasični laseri, IP energiju ili pulsirajuću i radiofrekvenciju. Svaki aplikatorski nastavak koristi najmanje dvije vrste energije pa tako ima i širi spektar djelovanja
Kod skidanja neželjenih dlačica bitno je naglasiti da ljeto nije pogodno godišnje doba za to. Tretman je obično potrebno ponoviti 6 do 8 puta kroz nekih mjesec i pol dana. Ovisi o intenzitetu dlakavosti.
Aplikatore za bore, zatezanje kože i foto aging najbolje je koristiti kombinirano jer se tako provjereno postižu najefikasniji rezultati. Koža je nakon tretmana vidno svježija i zategnutija.
E - max laserom moguće je rješiti se i popucanih kapilara
Svi tretmani u principu nisu bolni i mogu se izdržati bez ikakvih prevelikih muka.
Zeleni laser ili Laserose laser emitiranjem niskoenergetskih laserskih zraka funkcionira kao antenna i započinje atrofiju korijena dlake i tako usporava njeno klijanje. Ovaj tip lasera odlično rješava i probleme nastale poremećajima izazvanim kapilarama te vraća svježinu i kompaktnost kože.
Česte depilacije noćna su mora svake ženeČeste depilacije noćna su mora svake ženeVitale MKS laser je estetski laser koji je novost na području vrećica oko očiju, ožiljaka, ožiljaka od akni i toniranja tkiva.
Light mouse FP ili Svjetlosni miš pomoću svojih infracrvenih hladnih zraka stimulira stanice na nov način. Ostvaruje lifting efekt koji je vidljiv čak i na području vrata.
Uklanjanje bora laserom funkcionira na način da laser prodire duboko pod kožu i potiče stvaranje novog kolagena. Tretman traje oko desetak minuta. Oporavak i promjene na koži vidljive su kroz desetak dana , a vidljiv efekt postiže se za nekih pet mjeseci.
Ako se odlučite za neke druge varijante,a da to nije laser koji je danas zaista svemoguć na raspolaganju su vam dermoabrazija, mikridermoabrazija ili kemijski pilink voćnim kiselinama.
Dermoabrazija je postupak kojim se skida površinski sloj stanica kože. Koristi se za ublažavanje ožiljaka od akni, drugih ožiljaka i hiperpigmentacije. Može se kombinirati is a drugim metodama liječenja. Tretman traje od pola sata do dva sata. U kožu se injicira lokalni anestetik, pacijentu se obično da sedative, a nekad se može napraviti ipod općom anestezijom. Važno je reći da je oporavak dosta dug, traje i do 2 tjedna,a za to vrijeme glava mora biti podignuta na 2 jastuka. Oteklina obično opada oko trećeg dana, polako prolaze i modrice,a moguća je i sekrecija tekućine iz rana i crvenilo. Na lice se neko vrijeme stavlja i antibiotik kako se nova mlada koža ne bi upalila.
Osobama sklonim razvoju herpesa obavezno se preporuča konzultacija s liječnikom. Također se ne preporuča osoboma koje boluju od neke autoimune bolesti, nestalnog dijabetesa, i akutne gnojne upale.
Kontraindikacije se mogu pojaviti u osoba tamnije kože radi gubitka boje, osoba sa proširenim kapilarima i osoba sa opeklinama ili ranama. Radi svega toga preporučljivo je savjetovanje s ljiečnikom prije svakog takvog postupka.

Mikrodermoabrazija je manje agresivan obliok dermoabrazije kojim se koža zapravo brusi, stanice se skidaju česticama pijeska. Primijenjuje se za blaže poremećaje i potreban je duži period oporavka.
Mehanička mikrodermoabrazija provodi se s aluminijevim oksid kristalima
Kemijski piling voćnim i alfahidroksilnim kiselinama.
Zbogom celulitu. Vjerovali ili ne, 99 % žena ima celulit i on ne ovisi o težini. I mršave žene ga imaju, ali sada je celulitu napokon odzvonilo. Najbolji anticelulitni tretmani u sebi objedinjuju kombinaciju manualnih, preparativnih i aparativnih metoda. Normalno da se uz to preporuča što manje soli, što više vode, voća i povrća i kretanja, jer uz zdravu prehranu i dovoljno kretanja rezultati neće izostajati. Evo ipak nekoliko najboljih recepata za pomoć pri rješavanju celulita.
Elektrostimulacija radi na principu niskofrekventnih struja koje razgrađuju masno tkivo i celulit tako što potiču perifernu cirkulaciju.
Aromaterapija bandažama ima toplo - hladni učinak. Aromatični zavoji natopljeni termoaktivim uljima snižavaju unutarnju temperature i tako stimuliraju tijelo na potrošnju dodatne enertgije. Ova terapija ima višestruk učinak jer razgrađuje celulit, poboljšava elastičnost i tonus kože i djeluje kao i limfna drenaža.
Terapija blatom potječe još iz doba starog Egipta i Kleopatre. Visokovrijedne supstance, termalno blato, termalna voda, aktivni jod, bršljan, divlji kesten i guarana potiču razgradnju celulita, a izvana djeluju poput pilinga.
Najnovija tehnologija uklanja čak i borice koje nastaju dok spavamoNajnovija tehnologija uklanja čak i borice koje nastaju dok spavamoAnticelulitna ručna masaža veoma je učinkovita, ali dosta bolna. Poboljšava cirkulaciju, stimulira metabolizam i limfni sustav.
Limfna drenaža neizostavna u programu topljenje celulita. Može se raditi ručno ili aparatom. Potiče protok limfe i tako ubrzava rješavanje toksina i otpadnih tijela iz organizma.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika