21.12.2008. / 14:44

Autor: Branimir Lozej

Rooney odveo Manchester United do naslova svjetskog prvaka

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva Manchester United pobijedio je ekvadorski klub LDU Quito 1:0, a do pobijede su došli s igračem manje jer je Nemanja Vidić na početku drugog poluvremena dobio izravni crveni karton

Momčad engleskog prvoligaša Manchester Uniteda osvojila je Svjetsko klupsko natjecanje. U finalu su pobijedili LDU Quito 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Wayne Rooney u 73. minuti.
Wayne Rooney, nakon zabijenog pogotka, u zagrljaju svojih suigrača na finalnoj utakmici s LDU QuitomWayne Rooney, nakon zabijenog pogotka, u zagrljaju svojih suigrača na finalnoj utakmici s LDU QuitomNo, Manchester United igrao je od 49. minute s igračem manje, nakon što je srpski reprezentativac Nemanja Vidić dobio izravni crveni karton. Ovaj je 27-godišnjak srušio Claudija Bielera, igrača LDU Quita, na travnjak te ga je laktom lupio u glavu. Ipak, se pokazalo kako je engleski prvoligaš puno kvalitetniji od Ekvadoraca, koji nisu ni s igračem više uspjeli dominirati terenom te je na kraju Manchester United imao 68 posto vremena loptu u svom posjedu.
Ovim su naslovom igrači Manchester Uniteda postali tek drugi europski klub koji je uspio osvojiti naslov svjetskog klupskog prvaka. Naime, prošle je godine talijanski Milan osvojio ovo FIFA-ino natjecanje, dok je prijašnjih godina naslov prvaka odlazio klubovima iz Južne Amerike.

Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika