21.12.2008. / 15:29

Autor: Robert Rudić

Publika izviždala suce i Nikolaja Valujeva u prepunoj dvorani u Zurichu

Evander Holiyfield propustio je priliku da postane najstariji prvak u teškoj kategoriji sa 46. godina i time prestigne Georgea Foremana kojemu je to uspijelo sa 45. godina

Evanderu Holyfieldu ovo je bio 10. poraz uz 42 pobijede, dok je Nikolaju Valujevu ovo 50. pobijeda (36. nokautom) uz jedan porazEvanderu Holyfieldu ovo je bio 10. poraz uz 42 pobijede, dok je Nikolaju Valujevu ovo 50. pobijeda (36. nokautom) uz jedan porazRus Nikolaj Valujev, u dvorani u Zurichu pred 12 500 gledatelja, čudom obranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBA verziji i tako onemogućio Evanderu Holyfieldu da sa 46. godina postane najstariji prvak u povijesti. Ta titula će još uvijek ostati u rukama Georgea Foremana koji je sa 45. godina pobijedio Michaela Moorera ne tako davne 1994. godine.
Rus je meč uspio dobiti sudačkim preglašvanjem. Sudac iz Portorika meč je ocijenio neriješenim (114-114), ali švedski i talijanski suci nisu tako mislili (115-114, 116-112). Publika je bila jednoglasna što se tiče odluke i zvižducima popratila suce i novg-starog svjetskog prvaka, dok je Holyfield u nevjerici mahao glavom:
"Nisam razočaran svojom izvedbom, učinio sam sve što je bilo potrebno za pobijedu, ali suci su ti koji odlučuju. Valujev je težak protivnik. Njegova veličina glavni je faktor i on se time dobro nosi, a i bori. To je glavni problem.", rekao je Evander i čestitao prvaku. "Evander je bio snažan protivnik i natjerao me da ga teškom mukom uspijem pobijediti", rekao je 35-godišnji prvak Nikolaj Valujev. Evanderu je ovo možda njegov zadnji meč u karijeri, a i pao je na 15. mjesto izazivača: " Mislim da sam učinio sve, a sada samo želim otići doma i razmisliti o svojoj budućnosti.", rekao je Evander koji je svoj poslijednji naslov svjetskog prvaka osvojio 2000. godine protiv Johna Ruiza.
Slijedeća borba Nikolaja Valujeva ćeka dogodine protiv njegovog zemljaka Ruslana Čagajeva koji ga je jednom uspio poraziti.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika