23.12.2008. / 12:51

Autor: Katarina Zorić

Afera dragulji: "Ispada da smo imali kamenje koje je lebdjelo u zraku"

Markica Rebić koji je bio ravnatelj SIS-a, kaže da mu je cijela ta priča fantastična i nategnuta. "Smiješna je i apsurdna tvrdnja da je Zagorec bio najmoćniji u državi. On je sve radio uz znanje državnog vrha", naglasio je Rebić

Na suđenju Zagorcu danas svjedoče Miroslav Tuđman, Markica rebić i Martin KatičićNa suđenju Zagorcu danas svjedoče Miroslav Tuđman, Markica rebić i Martin KatičićSuđenje bivšem pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu, optuženom za krađu dijamanata iz sefa Ministarstva obrane, danas je nastavljeno svjedočenjem bivših dužnosnika obavještajne zajednice Miroslava Tuđmana i Markice Rebića te bivšeg direktora Privredne banke Martina Katičića.

"Ništa nisam znao o nabavi oružja. Za dragulje sam čuo prije dvije godine na suđenju za otmicu Zagorčeva sina, od Hrvoja Petrača. Tada se spominjalo da sam ja vidio dragulje, što nije istina", rekao je Tuđman.

Istaknuo je da su kupnju oružja kontrolirale tajne službe te je ustvrdio kako nije moguće da je Zagorec imao veće ovlasti od ministara obrane i financija te bivšeg predsjednika Franje Tuđmana. "Za ta ovlaštenja ja nisam morao znati po svojoj funkciji, ali bi se o tome vjerojatno pričalo na VONS-u, a to nije bio slučaj", dodao je Tuđman koji je tada bio član VONS-a i ravnatelj Hrvatske izvještajne službe.

Markica Rebić koji je bio ravnatelj SIS-a, kaže da mu je cijela ta priča fantastična i nategnuta. "Smiješna je i apsurdna tvrdnja da je Zagorec bio najmoćniji u državi. On je sve radio uz znanje državnog vrha", naglasio je Rebić.

Rekao je kako ništa ne zna, niti je znao, o navodnim Zagorčevim specijalnim ovlastima: "Sada ispada da smo imali kamenje koje je lebdjelo u zraku i za koje nitko nije znao čije je".

"Nije logično da je Zagorec pokazivao drugima kamenje jer ako je tako, onda mi je krivo što ih nije pokazao meni, a ne nekoj Tereziji Barbarić koja je bila sedma rupa na svirali', rekao je Rebić. Dodao je kako SIS nije bio neposredno uključen u kupnju oružja, ali je nadgledao novčane transakcije u toj trgovini.

Rebić je rekao da je Zagorec imao ovlasti 'otvaranja granice', tj. omogućavanja transporta preko granice od državne važnosti uz mogućnost da ga nitko ne zaustavlja. No tvrdi kako je za svaki takav transport znala i policija i carina.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika