24.12.2008. / 09:11

Autor: Marko Biočina

Recesija

Google umjesto božićnica dijeli mobitele

Američki analitičari ističu kako je činjenica da i kompanije poput Googlea uvode mjere smanjenja potrošnje, dokaz da nijedan gospodarski sektor neće biti pošteđen štetnih utjecaja recesije

Googleov mobilni telefon bio je zamišljen kao konkurencija Appleovom Iphoneu, ali je na tržištu podbacioGoogleov mobilni telefon bio je zamišljen kao konkurencija Appleovom Iphoneu, ali je na tržištu podbacioGoogle, jedna od najvećih informatičkih tvrtki na svijetu, odlučila je značajno promijeniti svoj sustav dodjele božićnica. Googlovi zaposlenici posljednjih su nekoliko godina dobivali božićni bonus u iznosu od tisuću dolara, ali ove godine umjesto tog iznosa svaki zaposlenik dobit će jedan G1, Googlov mobitel koji se pojavio na tržištu sredinom ove godine.

Naime, Google je svojim mobitelom želio konkurirati Appleovom Iphoneu, ali čini se kako prodajni rezultati nisu ni približno dobri, a specijalizirani recenzenti G1 su u više navrata opisali kao "neatraktivan i neiinspirativan komad plastike".

Sudeći prema tekstu e-maila upućenog zaposlenicima Googlea, kojih na globalnoj razini ima više od 20 tisuća, kompanija na ovaj način želi testirati proizvod: "Božićnica je tradicija u Googleu, smatramo je sjajnim načinom da svim zahvalimo ta teržak rad koji su u uložili u porotekloj godini. U prošlosti, činili smo toi s gotovinom. Ove godine smo odlučili svim Googlerima pokloniti sjajni mobilni telefon. Pitate se kako smo došli do te odluke? Osim što su mnogi naši zaposlenici tražili taj telefon, smatramo kako je ovo sjajna prilika da uz vašu pomoć taj proizvod dodatno unaprijedimo. Uz to, trenutna ekonomska kriza natjerala nas je da se ponašamo odgovornije."

Mobitele kao božićni poklon dobit će svi Googlovi zaposlenici, osim onih koji žive u državama gdje carinski zakoni zabranjuju uvoz takvog uređaja. Oni će u zamjenu dobiti 400 američkih dolara. Američki analitičari ističu kako je činjenica da i kompanije poput Googlea uvode mjere smanjenja potrošnje, dokaz da nijedan gospodarski sektor neće biti pošteđen štetnih utjecaja recesije.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika