19.08.2002. / 00:00

Autor: Anita Štander

SLOVENIJA

AMERIČKI KONGRESMENI VRŠE PRITISAK NA SLOVENSKU VLADU

Iako nisu izravno potvrdili, američki su dužnosnici Sloveniji dali do znanja da će stajalište SAD-a o njezinu primanju u NATO savez ovisiti o njezinoj spremnosti da potpiše sporazum s SAD-om

AMERIČKI KONGRESMENI VRŠE PRITISAK NA SLOVENSKU VLADU
Slovenska će se Vlada o pitanju potpisivanja sporazuma o ICC-u s Amerikancima savjetovati s Bruxellesom, izjavio je to slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrije Rupel nakon susreta s voditeljem američkog izaslanstva kongresmenom Henryjem Hydom. Američki su dužnosnici, koji ovih dana borave u višednevnom posjetu Sloveniji, Vladi dali do znanja da će od odluke zemalja kojima je ponuđeno potpisivanje sporazuma o ICC-u ovisiti i stajalište SAD-a o njihovu primanju u NATO savez.
Rupel nije odbacio mogućnost da Slovenija ipak potpiše sporazum čime bi sasvim sigurno postala članicom NATO saveza. Ipak, takav potez Slovenske vlade čini se malo vjerojatnim s obzirom da Ljubljana krajem godine očekuje završetak pregovora o punopravnom članstvu u Europskoj uniji.
Američko će izaslanstvo o ovom sporazumu porazgovarati ovaj tjedan sa premijerom Janezom Drnovšekom te slovenskim predsjednikom Milanom Kučanom.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika