28.12.2008. / 09:34

Autor: Hina

Izraelci pogodili džamiju u Gazi

U napadu na džamiju poginula su dva Palestinca. Izrael je potvrdio napad i tvrdi da je džamija korištena za terorističke aktivnosti

U napadu na džamiju poginula su dva PalestincaU napadu na džamiju poginula su dva PalestincaIzrael je u nedjelju potvrdio da je u zračnim napadima u subotu pogodio džamiju u gradu Gazi koja se koristila za "terorističke aktivnosti".

Palestinski medicinski djelatnici rekli su da su dvojica Palestinaca poginula u napadu na džamiju, u jednom od niza zračnih udara izraelske vojske na pojas Gaze u kojima je u posljednjih 12 sati ubijeno najmanje 227 osoba.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da je Izrael želio izbjeći napade na vjerske ustanove, ali je naglasio da "odgovorni za napade na Izrael neće nigdje naći utočište".

Glasnogovornik je rekao da se pogođena džamija nalazi u gradu Gazi u četvrti Rimal. On je dodao da su gerilci Hamasa svojim raketama gađali izraelske bogomolje, te da je jedna raketa ispaljena u subotu oštetila jednu sinagogu.

Arapska liga odgodila je do srijede sastanak ministara vanjskih poslova arapskih zemalja, zakazan radi zauzimanja zajedničkog stajališta o izraelskim napadima na pojas Gaze, u kojima je u subotu poginulo najmanje 227 ljudi.

Glavni tajnik Arapske lige Amr Moussa je rekao novinarima da je sastanak, prvobitno zakazan za nedjelju otkazan, pošto je većina ministara zauzeta na razdvojenim susretima dvije arapske regionalne skupine.

"Zabrinuti smo zbog odgode ranije dogovorenog ministarskog sastanka, ali ćemo nastaviti savjetovanja", dodao je Moussa.

Moussa je rekao i da će ministrima prenijeti zahtjev Sirije i Katara o održavanju summita arapskih zemalja. (P.H.)

Napad na Gazu: Washington, Moskva i EU traže prekid bombardiranja

Hezbollah optužio arapske zemlje da pomažu Izraelu, broj mrtvih u Gazi raste

Prosvjedi diljem muslimanskog svijeta: Tisuće ljudi na ulicama zbog izraelskog napada

Humanitarne organizacije: 'Spriječite totalni rat u Gazi'

Mešal pozvao na novu intifadu protiv Izraela

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika