28.12.2008. / 21:59

Autor: Hina

Bura opet zatvorila dionicu Sv. Rok - Maslenica

Upozorava se vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme

MaslenicaMaslenicaDionica autoceste A 1 između čvorova Sv. Rok i Maslenica, zatvorena je za sav promet, zbog olujnih udara bure, javio je Hrvatski autoklub u 20,40 sati. Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, između Delnica i Kikovice, samo u smjeru Rijeke, zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 3.5 tone, vozilima s natkrivenim teretnim prostorom, autobusima, motociklima i vozilima s kamp prikolicama. Paškim i Krčkim mostovima zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila (autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama), a Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Karlobaga za I. i II. skupinu vozila (autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama i s natkrivenim teretnim prostorom). Na D 8, od Karlobaga do Svete Marije Magdalene smiju prometovati samo osobna vozila.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama kroz Liku: D 23 Senj-Žuta Lokva, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Saborsko-Poljanak-Selište, D 52 Špilnik- -Vrhovine-Č.Klanac. U Gorskom kotaru ti uvjeti važe za D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj, D 305 Parg-Čabar, ŽC 5029 Kikovica-Sopač, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5061 Gornje Jelenje-Oštrovica, ŽC 5062 Fužine-Lukovo, ŽC 5068 Fužine-Hreljin, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Na cestama kroz Samoborsko i Žumberačko gorje, kao i na Sljemenskoj cesti obavezna je zimska oprema. Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici. Moguća je poledica zbog niskih temperatura, u većem dijelu unutrašnjosti, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Upozorava se vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7.5 tona bit će večeras do 23 sata, u srijedu (31. prosinca) od 15 do 23 sata, te u četvrtak (1. siječnja) od 14 do 23 sata, na važnijim državnim cestama.

Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D 1) zabrana nema.

Pojačan je izlaz osobnih i teretnih vozila na graničnim prijelazima Macelj i Bregana.

Trajekti plove prema redu plovidbe. (P.H.)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika