29.12.2008. / 08:54

Autor: Hina

U izraelskim zračnim napadima noćas ubijeno šestero djece

Četiri djevojčice mlađe od 12 godina iste obitelji ubijene su u napadu u Jabaliyi, na sjeveru pojasa Gaze. Njihova kuća se nalazi blizu džamije koja je bila gađana

Izraelsko zrakoplovstvo pokrenulo je nekoliko desetaka zračnih napada na pojas Gaze tijekom noći na ponedjeljak u kojima je ubijeno sedam Palestinca, među kojima šestero djece, prema bolničkim izvorima.

Vojni glasnogovornik potvrdio je da je zrakoplovstvo izvelo nekoliko desetaka napada tijekom noći.

Četiri djevojčice mlađe od 12 godina iste obitelji ubijene su u napadu u Jabaliyi, na sjeveru pojasa Gaze. Njihova kuća se nalazi blizu džamije koja je bila gađana.

Dva dječaka su ubijena u zračnom napadu u Rafahu, na jugu pojas Gaze. Sedma žrtva je jedan aktivist Hamasa.

Napadi su bili koncentrirani na Gazu gdje je uništena zgrada ministarstva unutrašnjih poslova, javlja AFP.

Jedan zrakoplov bombardirao je Islamističko sveučilište Gaze, za koje se drži da je uporište islamističkog pokreta Hamas, ali tamo nije bilo žrtava, rekli su svjedoci.

U izraelskoj ofenzivi protiv Hamasa u Gazi ubijeno je 310 i ranjeno 1420 ljudi, a svi su žrtve zračnih napada, prema podacima šefa hitnih službi teritorija.

Većina žrtava su članovi islamističkog pokreta Hamas, uz znatan broj civilnih žrtava, među kojima ima djece.

Izrael tvrdi da su napadi započeti u subotu odgovor na svakodnevno raketiranje juga zemlje koje se intenziviralo nakon što je Hamas prije tjedan dana prekinuo šestomjesečno primirje.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika