29.12.2008. / 09:10

Autor: Katarina Zorić

Trautmann: Hadžić mi je prijetio da ću letjeti u zrak

Iako je zbog Hadžićevih optužbi Trautmannova obitelj izložena neugodnostima, ipak nisu željeli policijsku zaštitu jer se, kako kaže, ne boje. Na njegovu suprugu i djecu paze zaštitari koje je unajmio već prije

Werner Trautmann; Foto: Večernji listWerner Trautmann; Foto: Večernji listWerner Trautmann odbacuje optužbe Elvisa Hadžića koji mu, kako kaže, želi namjestiti ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. "Sedam dana nakon ubojstva Ive Pukanića, Elvis mi je poslao prijeteći SMS te od mene tražio 30.000 eura. Ako mu ih ne dam, poručio mi je, odletjet ću u zrak. Sve sam prijavio policiji", rekao je Trautmann.

Iako je zbog Hadžićevih optužbi Trautmannova obitelj izložena neugodnostima, ipak nisu željeli policijsku zaštitu jer se, kako kaže, ne boje. Na njegovu suprugu i djecu paze zaštitari koje je unajmio već prije.

Trautmann je Hadžića upoznao u Njemačkoj devedesetih godina, a ponovo su se sreli 1996. godine u istražnom zatvoru u Freiburgu, piše večernji list. "Ja sam ondje bio pod sumnjom za krađu automobila, a Elvis zbog preprodaje droge", rekao je Trautmann. Nakon izlaska iz zatvora Trautmann je došao u Hrvatsku, a s Hadžićem je, kako kaže, izgubio kontakt. Međutim, priča da ga je slučajno sreo 2000. godine sreo u Podsusedu na benzinskoj crpki.

"Kasnije mi je poslao pismo iz zatvora u Bihaću i tražio da pomognem njegovoj obitelji jer su ga se roditelji odrekli. Poslao sam im stotinu tadašnjih maraka", dodao je W. Trautmann. Kada je Elvis Hadžić izašao iz bihaćkog zatvora, tvrdi da je ponovno od njega tražio pomoć te ga molio da ga zaposli.

"Došao je u Samobor, kod mene je vozio kamione, a ja sam na njega prepisao svoju tvrtku kako bi on mogao dobiti radnu dozvolu", objasnio je W. Trautmann zašto je odlučio svoju tvrtku prepisati na Hadžića, koji ga je pak optužio da je na taj način želio utajiti oko milijun kuna poreza državi. Njegov dotadašnji prijatelj, kako kaže, nije 2004. godine Poreznoj upravi dostavio na kraju godine sve završne račune te je zbog toga, budući da Hadžić nije tvrtku odjavio s njegove adrese, protiv obojice pokrenut sudski postupak .

"Nekoliko sam ga puta molio da riješimo ovaj problem, no on je odbio. Na kraju sam angažirao odvjetnika", dodao je W. Trautmann.

Vezane vijesti

Romi protjerani, načelnik priveden

Romi protjerani, načelnik priveden

Zadarska policija danas je zbog verbalnih prijetnji upućenih romskoj obitelji privela 63-godišnjeg načelnika općine Škabrnja Luku Škaru. "Verbalne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika