29.12.2008. / 16:11

Autor: Hina

Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Đurović u zatvorskoj bolnici zbog štrajka glađu

Nisu poznate pojedinosti o Đurovićevu stanju i razlozima zbog kojih je počeo štrajkati glađu, a Đurovićev branitelj Krešimir Krsnik bio je nedostupan za izjavu

Slobodan Đurović (desno) i Sreten Jocić zvan Joca AmsterdamSlobodan Đurović (desno) i Sreten Jocić zvan Joca AmsterdamSlobodan Đurović, crnogorski državljanin osumnjičen da je bio posrednik između naručitelja i počinitelja ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, na Badnjak je završio u zatvorskoj bolnici zbog pogoršana zdravstvenog stanja uzrokovana štrajkom glađu, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

"Osumnjičenikovo zdravstveno stanje je takvo da ga je na Badnjak iz zagrebačkog zatvora u Remetincu trebalo smjestiti u Bolnicu za osobe lišene slobode", potvrdio je za Hinu Krešimir Devčić, glasnogovornik zagrebačkoga Županijskog suda na kojemu se protiv 54-godišnjeg Đurovića vodi istraga zbog njegove umiješanosti u atentat na novinara i suvlasnika tjednika "Nacionala" Ivu Pukanića.

Devčić nije želio otkriti pojedinosti o Đurovićevu stanju i razlozima zbog kojih je počeo štrajkati glađu, a Đurovićev branitelj Krešimir Krsnik bio je nedostupan za izjavu.

Đurović je pritvoren od kraja listopada zbog sumnje da je zajedno s Milenkom Kuzmanovićem pomagao sudionicima ubojstva u bijegu nakon atentata, no u početku prošlog tjedna protiv njega je proširena istraga jer ga USKOK tereti da je organizirao Pukanićevo ubojstvo, t.j. da je bio pripadnik zločinačke organizacije koja je na podmukao način iz koristoljublja likvidirala novinara i suvlasnika "Nacionala".

Istraga je proširena nakon novog iskaza osumnjičenog Roberta Matanića, a po pisanju medija i pošto je Đurović pao na poligrafu na nekoliko pitanja.

Đuroviću, inače, od danas teče jednomjesečni pritvor koji mu je određen pri proširenju istrage zbog sumnje da su nepoznate osobe od njega za još neutvrđenu svotu naručile Pukanićevo ubojstvo. On se zatim, tvrdi USKOK, s bratićima Robertom i Lukom Matanićem te Amirom Mafalanijem dogovorio o nadziranju Pukanića, a s odbjeglim Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem o načinu ubojstva.

Milenko Kuzmanović, koji je s Đurovićem bio uhićen šest dana nakon atentata, prošli je tjedan, upravo na Badnjak kad je Đurović premješten u zatvorsku bolnicu, zbog nedostatka dokaza pušten na slobodu nakon 55 dana pritvora. Srbijanskim medijama najavio je tužbu protiv Hrvatske "zbog uhićenja i maltretiranja".

Ivo Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić ubijeni su 23. listopada 2008. na parkiralištu u dvorištu NCL grupe u Zagrebu u podmetnutoj eksploziji. (P.H.)

Pročitajte još neke članke koje je Nacional ranije objavio o Đuroviću:

Đurović - trag do Subotića i Zagorca

USKOK: Kum Joce Amsterdama posrednik između ubojica i naručitelja ubojstva Ive Pukanića

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika