30.12.2008. / 12:30

Autor: Mislav Šimatović

Službeno potvrđeno: Željko Čović odlazi iz Plive

Dugogodišnji čelnik najveće hrvatske farmaceutske kompanije odlazi, kako je objavila Pliva, na vlastiti zahtjev, a na njegovo mjesto imenovan je Matko Bolanča

Željko Čović bio je na čelu Plive 16 godinaŽeljko Čović bio je na čelu Plive 16 godinaŽeljko Čović, predsjednik uprave Plive i glavni operativni direktor, obavijestio je nadzorni odbor da je na osobni zahtjev odlučio napustiti kompaniju i nastaviti karijeru izvan Plive. Čovićeva ostavka stupa na snagu 31. prosinca a njegov nasljednik na Čelu Plive je Matko Bolanča.

O promijenama u Plivinoj upravi počelo se spekulirati prije nekoliko dana kada je izraelska kompanija Teva službeno preuzela američki Barr, time i Plivu.

Čović je na čelnoj poziciji najveće farmaceutske tvrtke u Hrvatskoj proveo posljednjih 16 godina.

"U svom gotovo 26 godina dugom radnom vijeku u Pivi imao sam priliku kompaniju voditi kroz vrlo zahtjevne periode pretvorbe, privatizacije, uvrštenje Pivinih dionica na Londonskoj i Zagrebačkoj burzi te sudjelovati u njenoj preobrazbi od lokalne do svjetski priznate i poznate kompanije. To je za mene neprocjenjivo profesionalno i osobno iskustvo i na njega sam osobito ponosan. Timovima koji će voditi integraciju, želim uspjeh u radu i što brži završetak procesa u kojem će Pliva postati integralnim dijelom najveće svjetske generičke kompanije", Čovićeva je izjava objavljena na Plivinim web stranicama.

Na istoj sjednici Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju novih članova uprave. Osim Bolanče, u upravu je imenovan Theo Andreissen.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika