30.12.2008. / 18:17

Autor: Hina

Podignuta optužnica protiv 12 kradljivaca automobila

Dio automobila su prodavali, a dio su rastavljali i prodavali u dijelovima na 'crnom tržištu'

Uglavnom su krali automobile marke audi, golf i passat novije proizvodnjeUglavnom su krali automobile marke audi, golf i passat novije proizvodnjeUSKOK je danas, u predmetu Procesor, podigao optužnicu protiv 12 kradljivaca i krijumčara automobila, koje tereti da su u manje od tri mjeseca na području Zagreba i Sesveta ukrali 24 automobila te prodajom vozila i njihovih dijelova zaradili 1,4 milijuna kuna.

Po optužnici, podignutoj pred zagrebačkim Županijskim sudom, prvookrivljeni R. K. (36) organizirao je skupinu kradljivaca automobila, uglavnom marke "audi", "golf" i "passat" novije proizvodnje.

Dio skupine, opremljene specijalnim elektroničkim napravama za provalu i pokretanje automobila, provaljivao je u automobile, a dio je čuvao "stražu" odnosno pazio da ne naiđu policija ili prolaznici.

Ukradene automobile odvozili su u garaže ili skrivena parkirna mjesta, a zatim ih je R. K. prodavao nekima od optuženika, ali i za sada nepoznatim osobama, koji su ih krijumčarili u BiH. Dio automobila su prodavali, a dio su rastavljali i prodavali u dijelovima na "crnom tržištu".

Trojica su optužena i da su dijelove ilegalno prodavali preko tvrtke sa sjedištem u Zagrebu.

Organiziranu skupinu USKOK tereti da je od početka ožujka do sredine svibnja ove godine na području Zagreba i Sesveta ukrala 24 automobila te da je tako nezakonito zaradila i međusobno podijelila 1,4 milijuna kuna. Osim toga optuženi su i za devet pokušaja krađa jer vozila koja su htjeli ukrasti nisu uspjeli upaliti.

Za desetoricu optuženika USKOK je predložio produljenje pritvora. (P.H.)

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika