04.01.2009. / 10:17

Autor: Josip Bagić

Počela Snježna kraljica na zagrebačkom Sljemenu

Na Sljemenu su gotovo idealni uvjeti za skijašice koje se danas natječu u slalomu za Svjetski skijaški kup. Organizatori su u ovogodišnju Snježnu kraljicu uložili oko 40 milijuna kuna

Ana Jelušić; Foto Igor ŠobanAna Jelušić; Foto Igor ŠobanNa Sljemenu se održava peto po redu natjecanje Snow queen Trophy. Prva vožnja skijašica je počela u 9 sati i 45 minuta. U dosadašnjim nadmetanjima najbolji rezultat koji su naši predstavnici postigli je drugo mjesto Ane Jelušić 2007. godine, a i ove godine očekuje se vrlo dobar plasman mlade Ane Jelušić.

Prema mnogima Ana Jelušić ove godine ima status favoritkinje, a startat će u prvoj jakosnoj skupini sa startnim brojem 14. Naša druga predstavnica Nika Fleiss nastupit će sa stratnim brojem 22. Utrku je otvorila Amerikanka Lindsey Vonn, koja je trebala startati druga, ali ozljeda Nicole Hosp na treningu na zelenom spustu onemogućila je Austrijanku na nastupi Sljemenu.

Prema viđenom stanju, na Sljemenu su ove godine gotovo idealni uvjeti. Sunčano je, a temperatura zraka je - 8 stupnjeva. Kao i do sada, na Snježnoj kraljici veliku potporu našim skijašicama došli su pružiti i mnogobrojni navijači, a očekuje ih se još više tijekom druge vožnje. Ove godine uloženo je oko 40 milijuna kuna u kompletnu organizaciju utrke.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika