04.01.2009. / 19:05

Autor: Branimir Lozej

Hans Enn najbolji u utrci Skijaških legendi

Utrka Skijaških legendi imala je humanitarni karakter, a sav se prihod darovao Dječjoj bolnici za kronične bolesti u Gornjoj Bistri. Naime, Janica Kostelić te ostale skijaške legende odrekli su se svojih honorara te su na taj način sakupili 150 tisuća kuna

Janica Kostelić i Hans Enn (foto: Igor Šoban)Janica Kostelić i Hans Enn (foto: Igor Šoban)Hans Enn pobjednik je utrke Skijaških legendi, koja se vozila nakon današnjeg slaloma za skijašice, na zagrebačkom Sljemenu. Enn je, naime, u finalu pobijedio hrvatsku skijašicu Janicu Kostelić, ali samo za 0,01 sekundu. Treće je mjesto zauzeo Talijan Marc Girardeli.

Uz navedene u utrci skijaških legendi sudjelovali su i Alberto Tomba, Hans-Peter Buraas, Franz Klammer, Bojan Križaj, Thomas Sykora, Urška Hrovat, Špela Pretnar i mnogi drugi. Zanimljiva je činjenica kako je Tomba diskvalificiran jer je u zadnjim vratima prošao kroz zastavicu od vrata, no to je dodatno zabavilo gledatelje.Alberto Tomba oduvijek je volio zabavljati gledatelje (foto: Igor Šoban)Alberto Tomba oduvijek je volio zabavljati gledatelje (foto: Igor Šoban)

Ova je utrka imala humanitarni karakter jer su se svi skijaši koji su u njoj sudjelovali odrekli svojih honorara. Skupljeno je 150 tisuća kuna koje će se donirati Dječjoj bolnici za kronične bolesti u Gornja Bistra.

Vezane vijesti

Vonn oborila rekord Janice Kostelić

Vonn oborila rekord Janice Kostelić

Austrijska skijašica Michaela Kirchgasser pobjednica je posljednje slalomske utrke Svjetskog kupa u Schladmingu, dok je Amerikanka Lindsey Vonn… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika