06.01.2009. / 17:02

Autor: Branimir Lozej

Kostelić drugi, a Šamšal jedanaesti nakon prve vožnje slaloma

Magla je uvelika pokvarila doživljaj i za skijaše i za 18 tisuća gledatelja, koji u živo na Sljemenu prate prvu vožnju slaloma Snježne kraljice za muškarce. No, kako su hrvatski skijaši Ivica Kostelić i Dalibor Šamšal završili u prvih jedanaest, euforija navijača na tribinama i pored staze nije se smanjila

Ivica Kostelić startao je kao peti skijaš, a nakon prve vožnje je drugi (foto: Igor Šoban)Ivica Kostelić startao je kao peti skijaš, a nakon prve vožnje je drugi (foto: Igor Šoban)Nakon prve vožnje noćnoga slaloma Svjetskog skijaškog kupa za muškarce za Sljemenu hrvatski skijaš Ivica Kostelić nalazi se na drugom mjestu, 0,27 sekundi iza Jean Baptiste-Grangea. Drugi hrvatski skijaš Dalibor Šamšal završio je na 11. mjestu, što je njegov najbolji rezultat ikad. Ukoliko Šamšal završi i drugu vožnju bit će ovo njegovi prvi bodovi u Svjetskom kupu. Skijašima je veliki problem predstavljala magla koja se nije dizala s obronaka zagrebačke gore.

"Bilo je dobro, moglo je naravno i bolje. Biti odmah iza Grangea, koji je najbolji slalomaš svijeta, je odlično ostvarenje", rekao je Kostelić nakon svoje vožnje. Talijan Patrick Thaler nalazi se na trećem mjestu, dok je trenutno najbolji u ukupnom poretku skijaša Aksel Lund Svindal izletio sa staze nakon samo nekoliko vrata.

Magla koja se spustila na obronke zagrebačkog Sljemena nije uspjela rastjerati oko 20 tisuća navijača na cilju i uz stazu (foto: Igor Šoban)Magla koja se spustila na obronke zagrebačkog Sljemena nije uspjela rastjerati oko 20 tisuća navijača na cilju i uz stazu (foto: Igor Šoban)Otac Ivice Kostelića ujedno i njegov trener, Ante, komentirao je kroz smijeh vožnju mladog Šamšala: "Bilo mu je i vrijeme da završi jednu utrku pa da vidi kako je to!" Naime, mladi 23-godišnjak još nije završio ni jednu utrku slaloma Svjetskog kupa u karijeri.

Ostali hrvatski skijaši Natko Zrnčić-Dim, Danko Marinelli te Ivan Ratkić startali su jedan za drugim, kao 72., 73 i 74. skijaši. Naime, Zrnčić-Dim nije uspio završiti prvu vožnju, Marinelli je bio 39., dok je Ratkić završio odmah iza njega na 40. mjestu.

Druga je vožnja u 18:30.

Vezane vijesti

FIS slalomi: Šamšalu dvije pobjede u dva dana

FIS slalomi: Šamšalu dvije pobjede u dva dana

Hrvatski skijaš Dalibor Šamšal ostvario je dvije pobjede u dva dana na FIS utrkama u slalomu u austrijskom Hockaru. U ponedjeljak je Šamšal… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika