06.01.2009. / 19:18

Autor: Branimir Lozej

Kostelić ponovno drugi u sljemenskom slalomu, Šamšalu prvi bodovi

Hrvatski skijaši Ivica Kostelić i Dalibor Šamšal s vrlo dobrim rezultatima završili su prvi noćni sljemenski slalom za muškarce. Kostelić je i na kraju slaloma završio na drugom mjestu, kao i prošle godine, dok je 23-godišnji Šamšal završio na 22. mjestu

Prva tri skijaša današnjeg slaloma: Ivica Kostelić, ovogodišnji sljemenski kralj Jean-Baptiste Grange te Giuliano Razzoli (foto: Igor Šoban)Prva tri skijaša današnjeg slaloma: Ivica Kostelić, ovogodišnji sljemenski kralj Jean-Baptiste Grange te Giuliano Razzoli (foto: Igor Šoban)Sljemenski kralj ove godine je Francuz Jean-Baptiste Grange. Naime, Grange je pobijedio u prvom noćnom slalomu Snježne kraljice za skijaše. Drugi je bio najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, koji je za Grangeom zaostao samo 0,05 sekundi te je tako ponovio prošlogodišnji uspijeh, dok je 23-godišnji Dalibor Šamšal 22. mjestom osvojio svoje prve bodove u slalomu Svjetskog kupa.

"Klečala sam dok je Ivica vozio. Drago mi je zbog njega, ne samo zato jer mi je brat. Često ga ljudi gaze, ali to je njemu poticaj. Dao je sve od sebe", rekla je nakon utrke Janica Kostelić, Ivičina sestra. Janica je njegova najveća potpora tijekom svih utrka Svjetskog kupa, a na Sljemenu mu je davala savjete za obje vožnje. No, ipak je Grange najbolji slalomaš svijeta, a nakon sljemenskog slaloma zadržao je vodeće mjesto u poretku te discipline.Ivica Kostelić slavi drugo mjesto na sljemenskom slalomu (foto: Igor Šoban)Ivica Kostelić slavi drugo mjesto na sljemenskom slalomu (foto: Igor Šoban)

"Nismo očekivali ovako dobar rezultat, mislim, mogao je Dalibor i bolje. Bio je vrlo blizu bodova u Leviju, ali je zakačio zastavicu. Nakon toga sam mu rekao kako će sve to vratiti na Sljemenu i to se dogodilo", rekao je Šamšalov otac Rajko, koji mu je ujedno i trener. Čestitao je i Kosteliću, te dodao kako mladom Šamšalu treba više sigurnosti na stazi i kako očekuju da će za godinu-dvije eksplodirati.

Treće mjesto zauzeo je Talijan Giuliano Razzoli, kojemu je ovo najbolji rezultat u karijeri. Naime, Razzoli je startao kao 43. skijaš, ali ipak je najuočljiviji bio posljednji Urs Imboden. Naime, ovaj Švicarac koji vozi za reprezentaciju Moldavije dva je puta padao na stazi, ali se svaki puta vraćao. Više od 20 tisuća gledatelja glasno su ga podržali prilikom ulaska u cilj.

Vezane vijesti

FIS slalomi: Šamšalu dvije pobjede u dva dana

FIS slalomi: Šamšalu dvije pobjede u dva dana

Hrvatski skijaš Dalibor Šamšal ostvario je dvije pobjede u dva dana na FIS utrkama u slalomu u austrijskom Hockaru. U ponedjeljak je Šamšal… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika