07.01.2009. / 16:21

Autor: Robert Rudić

Wolfgang Loitzl pobjedio je u Bischofshofenu i osvojio Novogodišnju turneju Četiri skakaonice

Na ovogodišnjoj turneji Četiri skakaonice Loitzl je pobjedio tri puta zaredom, a te su mu pobjede donijele jednu od najuvjerljivijih ukupnih pobjeda u 57-godišnjoj povijesti. Inače, Austrija je ukupnu pobjedu na Turneji čekala od 2000. godine i slavlja Andreasa Widhölza

Wolfgang Loitzl po zanimanju je inače policajac, a na prvu pobjedu čekao je 10 godinaWolfgang Loitzl po zanimanju je inače policajac, a na prvu pobjedu čekao je 10 godinaAustrijanac Wolfgan Loitzl odličnim je skokovima, tjedan dana prije svog 29. rođendana, slavio pobjedu u Bischofshofenu na 57. novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice.

Već je u prvoj seriji, skokom od 142,5 metara, ubio svaku nadu najbližim protivnicima Simonu Ammanu i Gregoru Schlierenzaueru. S tim skokom od sudaca je dobio svih pet “20-ica” i tu veliku prednost nije ispustio u drugoj seriji. Iako je Simon Amman u drugoj seriji skočio 140,5 metara, odlični Loitzl nije kiksao te je za publiku skočio 141,5 metara i dokazao svoju kvalitetu.

Na ovogodišnjoj turneji Loitzl je ostvario sve tri pobjede za redom, a te pobijede donijele su mu jednu od najuvjerljivijih ukupnih pobjeda u 57-godišnjoj povijesti Grand slama skijaša. Austrija je ukupnu pobjedu na Turneji čekala od 2000. godine i slavlja Andreasa Widhölza, a u međuvremenu su Martin Höllwarth, Gregor Schlierenzauer i Thomas Morgenstern osvajali samo druga i treća mjesta, sve dok nije došao Loitzl koji je na svoju prvu pobjedu čekao 10 godina.

Vezane vijesti

Ammann odustao od posljednje skakaonice i završava karijeru?

Ammann odustao od posljednje skakaonice i završava karijeru?

Švicarski skijaš-skakač Simon Ammann (30) odlučio je i prije službenog završetka u Bischofshofenu okončati svoj nastup na Novogodišnjoj turneji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika