08.01.2009. / 15:03

Autor: Sandra Županić

EK od Slovenije traži uvođenje vinjeta od 5 eura

Antonio Tajani, potpredsjednik Europske komisije zadužen za prometnu politiku nada se da će problem sa slovenskim vinjetama biti riješan do ljeta

Antonio Tajani, potpredsjednik EK za prometnu politikuAntonio Tajani, potpredsjednik EK za prometnu politikuAntonio Tajani, potpredsjednik Europske komisije zadužen za prometnu politiku, smatra da bi se situacija nastala slovenskim uvođenjem vinjeta mogla riješiti uvođenjem vinjete koja bi trajala tjedan dana i stajala pet eura. U Bruxsellsu se nadaju da će problem biti riješen do ljeta. Tajani se u srijedu sastao sa slovenskom predstavnicom pri EU i predložio ovakvo rješenje. Ova je informaciju za Slovensku tiskovnu agenciju potvrdilo glasnogovorništvo Europske komisije.

Slovenska vlada organizirala je radu skupinu koja do 31. siječnja mora pripremiti program finaciranja autocesta i cesta te naplate cestarina. Tek nakon što ovaj prijedlog bude gotov Slovenija će početi pregovore sa Europskom komisijom o novom načinu naplate vinjeta.

Naime, Slovenija je 1. srpnja uvela naplatu cestarine putem vinjeta, a sada postoje samo polugodišnja vinjeta koja stoji 35 eura i godišnja vinjeta za 55 eura. Nakon toga Europska komisija dobila je na tu odluku veliki broj pritužbi drugih članica EU jer smatraju odluku diskriminatornom.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika