09.01.2009. / 10:06

Autor: Katarina Zorić

Val hladnoće: Zagreb probudilo najhladnije jutro u posljednjih 11 mjeseci

Najniža temperatura je izmjerena u 6 sati u Slavonskom Brodu gdje je bilo -18°C

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanHrvatsku je zahvatio val hladnoće. Temperature zraka noćas su se spustile daleko ispod nule, a najniža temperatura je izmjerena u 6 sati u Slavonskom Brodu gdje je bilo -18°C.

Najhladnije jutro u posljednjih 11 mjeseci osvanulo je i u Zagrebu koji se probudio pri temperaturi od minus 13 celzijevih stupnjeva koliko je izmjereno u Maksimiru. Na aerodromu Pleso temperatura se spustila na čak minus 18, pokazuju podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Ledeno je i u Daruvaru gdje je izmjereno minus 17, a toplije nije bilo ni u Gospiću, Županji i Novoj Gradišci gdje se temperatura spustila na minus 16 celzijevih stupnjeva. U Sisku, Varaždinu i Osijeku zabilježeno je minus 13, a u Krapini, Križevcima i na Sljemenu minus 12 stupnjeva.

Gorski kotar jutros je bio nešto topliji od središnje i istočne Hrvatske pa je tako u Pargu kraj Čabra temparatura bila minus 10 dok se Ogulim smrzavao na minus 6 stupnjeva.

Na Jadranu su najhladniji bili Pula i Šibenik gdje je temperatura bila na nuli, a najtoplije je bilo na Lastovu koje se grijalo na čak 8 stupnjeva.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika