09.01.2009. / 19:53

Autor: Robert Rudić

Kawasaki se službeno povukao iz MotoGP-a

"Donijeli smo konačnu odluku i nećemo se nastaviti natjecati u MotoGP-u, a s obzirom na postojeće ekonomsko stanje, jako je teško reći da ćemo se vratiti, osim ako se uvjeti ne promijene.", izjavio je Katsuhiro Sato za Reuters

Kawasaki MotoGP momčad preuzeti će momčad AsparKawasaki MotoGP momčad preuzeti će momčad AsparOno što je već bilo poznato krajem prosinca prošle godine, danas je i službeno potvrđeno. Kawasaki se povukao iz Svjetskog prvenstva u motociklizmu, poznatijeg kao MotoGP. Nakon Honde, koja se povukla iz Formule 1, te Subarua i Suzukija, koji više neće sudjelovati u Svjetskom prvenstvu u reliju, WRC-u, globalna ekonomska kriza prouzročila je velike gubitke i Kawasakiju.

"Donijeli smo konačnu odluku i nećemo se nastaviti natjecati u MotoGP-u. Riječ je o nečemu o čemu razmišljamo još od sredine prosinca, a s obzirom na postojeće ekonomsko stanje, jako je teško reći da ćemo se vratiti, osim ako se uvjeti ne promijene.", izjavio je Katsuhiro Sato za Reuters.

John Hopkins i njegov timski kolega Marco Melandri ostat će bez poslaJohn Hopkins i njegov timski kolega Marco Melandri ostat će bez poslaKrajem prošle sezone Kawasaki je najavio velike planove za nadolazeću godinu, razvijali su novi ZZ-XR motor koji je, prema riječima čelnika Kawasakija, trebao biti najbolji u konkurenciji, ali nakon današnjeg dana to se neće ostvariti.

Ovom odlukom Kawasakija, vozači John Hopkins i Marco Melandri ostaju bez posla, dok će Kawasakijevu momčad zamijeniti momčad Aspar. Inače, Kawasaki je 2008. završio na začelju poretka, a pobjedu nisu zabilježili još od 2003.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika