13.01.2009. / 13:40

Autor: Sandra Županić

Zagreb među tri najčišća europska grada

Konačan izbor najboljeg bit će donesen 23. siječnja, a imena gradovi koji su glavni konkurenti Zagrebu su tajna

Svoj doprinos čistom Zagrebu dao je i zagrebački gradonačelnik Milan BandićSvoj doprinos čistom Zagrebu dao je i zagrebački gradonačelnik Milan BandićPrema izboru Europske komisije Zagreb spada među tri najčišća i najdostupnija europska grada u 2008. godini, saznajemo iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. Konačan izbor najboljeg bit će donesen 23. siječnja, a imena gradova koji su glavni konkurenti Zagrebu su tajna. Na natječaj se prijavilo 2100 europskih gradova.

Svaki grad je Europskoj komisiji poslao dokumente o prometu, zelenim površinama, igralištima za djecu, dostupnosti osobama s invaliditetom, čistoći okoliša i sličnom na svom području. Zagreb je na ovaj natječaj prijavljen drugi put.

Moderno uređenje Bundeka i Jaruna, niskopodni tramvaji i autobusi, čist zrak te uređene biciklističke staze pridonijele su visokom plasmanu Zagreba.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika