19.01.2009. / 16:32

Autor: Dean Sinovčić

Koncertna godina u Zagrebu počinje sjajnim Britancima 'Young Knives'

Dva do sada objavljena albuma grupe Young Knives britanska kritika dočekala je s oduševljenjem te se ovaj koncert ne smije propustiti

Young Knives, geek post punk grupa dolazi u subotu u ZagrebYoung Knives, geek post punk grupa dolazi u subotu u ZagrebBez posebne medijske pompe, u Zagreb u subotu, 24. siječnja, u dvoranu Pauk, dolazi jedna od najuzbudljivijih mladih engleskih grupa Young Knives. Kada se uzme da je cijena ulaznice samo 99 kuna, da gitare pršte uz zarazne pop melodije, onda treba biti gluh pa propustiti ovako dobar koncert.
Young Knives pojavili su se na britanskoj glazbenoj sceni 2006. sa svojim debitantskim albumom 'Voices of Animals & Men' nominiranim za nagradu "Mercury". Prepoznatljivi su po svom specifičnom humoru, tvid jaknama, zaraznim gitarskim rifovima te energičnim live nastupima te su zato nazvani geek post-punk bendom. Uz pomoć producenta Andy Gilla, člana čuvene britanske grupe The Gang of Four, njihov album zauzeo je treće mjesto na britanskom "UK top 40 hits". S rasprodanom turnejom uvršteni su među najjače britanske nove bendove, britanska kritika je bila oduševljena, kao i sa njihovim slijedećim albumom.
Nakon objave drugog albuma "'Superabundance' u proljeću 2008, Young Knivesi su bili vrlo zaposleni; nastupali su na brojnim Europskim festivalima, uključujući tri koncertna nastupa na festivalu Glastonbury 2008, također i diljem SAD-a, Japana Europe i Južne Amerike. S tog albuma objavljena su čak četiri singla. "Terra Firma", "Up all Night", "Turn Tail" i "Dyed in the Wool". Negdje između svog tog zatrpanog rasporeda, uspjeli su naći vremena za snimanje trećeg studijskog albuma "Royal Delight" koji će biti objavljen u prvoj polovici 2009. godine.
Predgrupe Young Knivesa u Zagrebu bit će domaći blues bend Gatuzo i mladi neafirmirani indie bend Apples of Trees.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika