22.01.2009. / 15:48

Autor: Sandra Županić

Ofenziva pred lokalne izbore: HDZ traži Bandićev opoziv iz Holdinga

"Ako 3 godine, 11 mjeseci i 28 dana ništa ne radite onda možete svašta govoriti. Holding je osnovan da bi se zadržala postojeća razina investiranja i on je u tome uspješan. I oni to znaju. Dok nisu na vlasti ono mogu obećavati da će napraviti i Eiffelov toranj, ali građani će odlučiti tko je što napravio nakon izbora", odvratio je Bandić

Predsjednik gradske organizacije HDZ-a Jasen Mesić Predsjednik gradske organizacije HDZ-a Jasen Mesić Nekoliko mjeseci uoči lokalnih izbora, oporba u zagrebačkoj Gradskoj skupštini najavila je pokretanje inicijative za opoziv gradonačelnika Milana Bandića sa pozicije člana Skupštine Zagrebačkog holdinga. Klub zastupnika HDZ-HSLS stoji iza ove nakane, pod obrazloženjem da Holdingu ne trebaju nova zaduženja, već rješavanje postojećih dugova, koji su posljedica dosadašnjeg lošeg poslovanja.

Predsjednik gradske organizacije HDZ-a Jasen Mesić i njegov kolega iz HSLS-a Darinko Kosor, poručili su i predsjedniku Uprave Holdinga Ivi Čoviću da odstupi sa svoga mjesta, jer je donio neke 'neopravdane odluke'. Niju puno trebalo da prozvani gradonačelnik reternira, oporbenim zagrebačkim političarima. No, umjesto istovjetnog uzvraćanja na njihove primjedbe, Bandić je kazao kako ne voli polemizirati sa svojim političkim suparnicima, dodavši da će takvih istupa biti sve više pred izbore.

"Ako 3 godine, 11 mjeseci i 28 dana ništa ne radite onda možete svašta govoriti. Holding je osnovan da bi se zadržala postojeća razina investiranja i on je u tome uspješan. I oni to znaju. Dok nisu na vlasti ono mogu obećavati da će napraviti i Eiffelov toranj, ali građani će odlučiti tko je što napravio nakon izbora. Naš najjači argument je ono što smo realizirali - ono što smo napravili moglo bi se složiti u tomove, Kapital je prema tome ništa", napade na svoju funkciju branio je Bandić.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika