23.01.2009. / 11:46

Autor: Katarina Zorić

Todorić prodaje Konzum: Francuzi odustali zbog previsoke cijene

Prema neslužbenim informacijama, Agrokor je prije nekoliko dana pregovarao s francuskim trgovačkim divom Carrefour, ali tu informaciju nisu željeli potvrditi ni u jednoj kompaniji

Ivica TodorićIvica TodorićIvica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor, pokušava pronaći kupca za svoj trgovački lanac Konzum pri čemu bi želio zadržati barem 25 posto dionica, a za ostatak dobiti 1,5 do 1,7 milijardi eura, doznaje Business.hr.

Međutim, nezavisni analitičari tvrde da Konzum vrijedi tri puta manje i da je njegova procjena nerealna s obzirom na to da je europsko tržište u recesiji. Napominju da Todorić za cijelu kompaniju može dobiti između 480 i 500 milijuna eura.

Prema neslužbenim informacijama, Agrokor je prije nekoliko dana pregovarao s francuskim trgovačkim divom Carrefour, ali tu informaciju nisu željeli potvrditi ni u jednoj kompaniji.

Nagađa se da bi Konzum mogao preuzeti srbijanski Delta holding u vlasništvu poduzetnika Miroslava Miškovića, ali ta mogućnost predstavlja i političko pitanje pa je po svemu sudeći nerealna. Naime, teško da bi aktualna vlast u bliskoj budućnosti to dopustila.

Nije poznato s kime je još Agrokor pregovarao, ali se zna da su svi pregovori dosad bili neuspješni jer Todorić ne odustaje od zacrtane cijene.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika