26.12.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

IZRAEL

IZRAEL: KINEZIMA ZABRANJENI SPOLNI ODNOSI

IZRAEL: KINEZIMA ZABRANJENI SPOLNI ODNOSI

Kineski radnici koji dolaze na rad u Izrael najčešće moraju potpisati izjave da za vrijeme boravka u Izraelu neće imati spolne odnose državljanima te zemlje, pa čak niti sa prostitutkama. Također se moraju obavezati da neće ulaziti u brak s izraelskim građanima. Razlog takvim ugovorima je prevencija kinesko-izraelskih brakova, na temelju kojih bi kineski državljani mogli tražiti izraelsko državljanstvo. Slične ugovore potpisuju i radnici iz drugih zemalja, sve u skladu sa naputkom izraelske vlade motiviranom zaštitom čistoće izraelskog stanovništva.
U Izraelu trenutno živi i radi oko 260.000 stranih državljana, koji su nadomjestili radnu snagu koju su do početka intifade činili Palestinci. Nakon početka intifade u jesen 2000. godine izraelske vlasti su zatvorile granice i zabranile ulazak u Izrael Palestincima, kojih je ogroman broj bio zaposlen u izraelskim poduzećima uglavnom na manualnim poslovima. Zbog toga su izraelske vlasti dopustile dolazak radnika iz drugih dijelova svijeta. U Izraelu danas ima posebno mnogo Kineza, ali ima i Tajlanđana, Filipinaca te Rumunja.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika