26.01.2009. / 16:05

Autor: Hina

Na MP3-u otkrio povjerljive američke vojne dokumente

Dokumenti su sadržavali imena i osobne podatke američkih vojnika, među kojima su neki služili u Iraku i Afganistanu, te izvješća o opremi u bazama i izvješće misije

Novozelanđanin je otkrio povjerljive američke vojne dokumente na MP3-ju koji je kupio u trgovini rabljenih predmeta u Oklahomi, javlja novozelandska televizija.

Chris Ogle (29) platio je uređaj devet dolara, a kad ga je priključio na računalo, naišao je na 60 stranica vojnih podataka, javlja Television One News.

Dokumenti su sadržavali imena i osobne podatke američkih vojnika, među kojima su neki služili u Iraku i Afganistanu, te izvješća o opremi u bazama i izvješće misije.

"Što sam više u to gledao, više sam toga vidio i sve mi se manje činilo da bih to trebao vidjeti", kazao je Ogle.

Iako većina izvješća potječe iz 2005., televizija je istaknula kako je nazvala nekoliko telefonskih brojeva koji su još pripadali navedenim osobama.

Ogle je istaknuo da MP3 nikad nije služio za emitiranje glazbe te da će ga predati američkom ministarstvu obrane ako to bude zahtijevalo.

Vezane vijesti

Dodik bi izbacio SDA iz vlasti

Dodik bi izbacio SDA iz vlasti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak kako bi Stranku demokratske akcije (SDA) trebalo "izbaciti" iz koalicije koja je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika