02.02.2009. / 16:34

Autor: Mara Magaš

Tony Cetinski promotor zaklade“ Ivan Apostolovski“

Osnivači žele pomoći obiteljima djece i mladih stradalih u prometu jer u Hrvatskoj svako treće dijete od 19 godina umre od posljedica automobilske nesreće

Promotor zaklade je pjevač Tony CetinskiPromotor zaklade je pjevač Tony CetinskiDanas ujutro je u zagrebačkom hotelu Westin najavljeno osnivanje zaklade „ Ivan Apostolovski", u spomen na mladića koji je krajem prošle godine smrtno stradao u prometu. Zaklada „Ivan Apostolovski" osniva se u svrhu pomoći obiteljima djece i mladih stradalih u prometnim nesrećama s ciljem da pomogne obiteljima financirati troškove pogreba, omogućavanje kupnje adekvatnih ortopedskih pomagala kao i pomoć osobi prikovanoj uz krevet ili aparate za održavanje života.

Roditeljima tragično poginulog 23-godišnjaka, Davoru i Jadranki Apostolovski, kao suosnivači su se pridružili Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ured za zdravstvo, rad i socijalnu zaštitu grada Zagreba, Grad Požega te Zavod za transfuzijsku medicinu, koji je bio prvo i nažalost zadnje radno mjesto Ivana Apostolovskog.

Počasni promotor je i renomirani glazbenik Tony Cetinski koji je izjavio: „Priključio sam se ovoj zakladi prvenstveno kao novopečeni otac, ali i zbog toga što previše mladih izgubi život u prometu. Trudit ću se pomoći na sve moguće načine a za početak apeliram na sve vozače da podignu kulturu vožnje u prometu kako bi izbjegli ovakve tragične događaje". U Hrvatskoj svako treće dijete koje umre u dobi od 19 godina, umire od posljedica ozljeda nastalih uslijed prometnih nesreća.

Vozači od 18 do 24 godina predstavljaju poseban problem zbog njihovoh visokog udjela u uzrokovanju teških prometnih nesreća. Zaklada će skrbiti o djeci i mladima stradalim u prometnim nesrećama, bilo da su vozači ili pješaci.

Vezane vijesti

Poslušajte nešto drugačije: Perpetuum Jazzile obradili veliki hit Tonya...

Poslušajte nešto drugačije: Perpetuum Jazzile obradili veliki hit Tonya Cetinskog

Slovenska i svjetska vokalna atrakcija Perpetum Jazzile i hrvatski "kralj pop scene", kako ga mediji nazivaju, pjevač Tony Cetinski obradili su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika